Jove Espectacle té un gran interès per a les activitats que uneixen espectacle i ciències a l’escola. Especialment, oferim un munt d’activitats per a la Setmana de la Ciència, que cada any es celebra coincidint amb la tercera i quarta setmana de Novembre, a partir de Sant Albert (15 de novembre), patró de la Ciència. Per això, ja fa temps en hem interessat per totes aquelles que ja s’estan fent arreu, i ha contactat amb alguns dels qui les realitzen.
Us oferim les següents:
TALLERS D’EXPERIMENTS ‘MELQUÍADES’
Aquest actor i geofísic argentí, porta més de 20 anys fent els seus tallers-espectacle d’experiments. També teniu la possibilitat de contractar els tallers participatius, on els alumnes, en petits grups-classe, manipulen els elements i fan ells mateixos les experiències. DES D’EDUCACIÓ INFANTIL FINS A SECUNDÀRIA (SEGONS ACTIVITAT)
TALLER D’EXPERIMENTS A L’AULA
Avui un científic visita la nostra classe! Amb senzills experiments sorprenents i divertits, fets amb estris i materials que tenim per casa o per l’escola, ens demostrarà que no ho sabem tot sobre coses tan quotidianes com l’aire i l’aigua. DES D’EDUCACIÓ INFANTIL FINS AL CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA (ADAPTAT A CADA ETAPA)
TALLERS ‘PIENSA EN CIENCIA’
El departament de ciències del COL·LEGI PIRINEUS D’ANDORRA, i més concretament el seu cap, el Carlos Moreno, han desenvolupat un seguit de tallers i conferències sobre variadíssims temes científics, fins i tot de matemàtiques, que posem a la vostra disposició. DES D’EDUCACIÓ INFANTIL FINS A SECUNDÀRIA (SEGONS ACTIVITAT) DISPONIBLE NOMÉS EN DATES CONCRETES DEL SEGON I TERCER TRIMESTRE, ESPECIALMENT DESPRÉS DE SETMANA SANTA.
UN PLANETARI A L’ESCOLA
VIATGEM A TRAVÉS DEL PLANETA I DE L’UNIVERS. Us presentem un format educatiu que captiva l’interès dels alumnes i facilita la tasca d’ensenyar la temàtica que es treballa. La major part de la nostra activitat es realitza dins una cúpula-Planetari dissenyada per a ser traslladada amb facilitat a qualsevol indret i àgilment muntada. EDUCACIÓ INFANTIL, PRIMÀRIA I ESO.
ESPECTACLES SOBRE TEMÀTIQUES CIENTÍFIQUES
CONTACIÈNCIA
Iniciem el curs 2016-17 amb una novetat: ContaCiència, un catàleg d’espectacles, bàsicament de contes i de titelles, que vindrà a tractar i il·lustrar temes que surten en els programes educatius sobre Coneixement del Medi, en els més petits, i Ciències Naturals. No necessàriament són espectacles pensats en principi per a la divulgació científica, però sí que aporten prou contingut perquè es puguin tractar temes d’aquestes àrees abans i després de que els infants vegin l’espectacle. Aquest curs, comencem amb:
A LA VORETA DELS NÚVOLS – CIA. PATAWA
Un conte científic on, pujats damunt un globus volador pujarem al cel i observarem i descobrirem tot el que passa allà. El núvol i el sol, la pluja i la neu, l’arc de Sant Martí i els colors, el dia i la nit, la lluna i els estels… Cantarem les cançons que ens parlen de tot això i plegats descobrirem el món que ens envolta. EDUCACIÓ INFANTIL (1-5 ANYS)
De la mateixa companyia, amb les mateixes característiques:
ÚS I ABÚS DE L’AIGUA – ESTENEDOR TEATRE
Una breu representació, de no més de 25 minuts, adreçada als alumnes i que pretén, de manera divertida, parlar de l’ús racional d’aquest bé tant escàs com és l’aigua dolça. Arrenca amb una breu referència sobre què és l’aigua: origen de la vida, antecedents històrics, fenomen natural, etc. Passem tot seguit al teatre-plafó que, a manera de circuit hidràulic, mostra un dipòsit transparent ple d’aigua, que ha plogut d’un núvol... P4, P5, CICLES INICIAL I MITJÀ DE PRIMÀRIA.
88 INFINITS
d’Arnau Vilardebò, sobre astronomia i mitologia. Un recorregut per les estrelles i constel·lacions del firmament, amb una explicació d’on venen els seus noms: de les èpoques de la Grècia i la Roma clàssiques, i les històries que es poden explicar dels seus protagonistes. SECUNDÀRIA