Arrenca el Festival de Pallassos de Cornellà 2016

FESTIVAL INTERNACIONAL DE PALLASSOS DE CORNELLÀ – MEMORIAL CHARLIE RIVEL

Del 17 al 23 d’octubre. Cornellà de Llobregat

Demà dimarts comença la 17ª edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà – Memorial Charlie Rivel, la trobada més gran de pallassos que se celebra a la península, fins el 23 d’octubre i s’escamparà per tota la ciutat de Cornellà, amb més de 100 pallassos i pallasses.

La cita és una oportunitat única al nostre país de reunir en un mateix festival artistes que mostrin l’ampli ventall de registres del llenguatge del pallasso: els que coneixem del circ tradicional, les actuacions d’animació al carrer i els muntatges més innovadors i experimentals.

festivalpallassoscornella-2016-carrer

La carpa i el carrer, la base del festival 2016

La carpa pensada per a pallassos a la Plaça Catalunya, acollirà 5 Gales diferents, i en les que participaran entre 5 i 7 companyies a cadascuna, amb artistes com Jango Edwards, Pepa Plana, El Tricicle, Claire Ducreux, Chapertons, Marcel Gros, Cia La Tal i Leandre Clown, entre d’altres; amb uns mossos de carpa excepcionals, la Srta Titat & Marta Carbayo i els presentadors de cada espectacle, Tortell Poltrona, Jose Luis Redondo i Gorka & Cia.

Els pallassos i pallasses prenen el carrer: la companyia Circ’Hulon; els pallassos Mabsutins; la música en vinil i el car-tunning de LP Mix; the Melting Poutpurri de Los Excentricos; La Bella Tour; Maiurta, el petit circ de fusta i lona de Los Galindos; la música dels 80 d’Eddy Eighty; el talent esportiu de Ricky, el professor de tenis; el Museu al Carrer de Claret Clown; Metro y Medio, l’univers d’equilibris excèntrics de Maku Fanchulini; el teatre gestual i la comèdia slaptick de Jean Philippe Kikolas; els malabarismes de Javi Javichy; Pere Hosta o com col·locar una porta; Las Polis de Marta Sitjà i Fany Giraud; l’espectacle itinerant de Pep Callau i els Pepsicolen; el Cantaclown de Marta Carbayo; les històries plenes de malícia i d’humor de Pocosapiens; Intermezzo, de Teatro de Anónimo; el Tanque Gurugú perseguint a un pallasso pels carrers de Cornellà d’Asaco Producciones i fins a un total de 60 companyies.

Tots ells s’instal·laran a Cornellà, per poder participar del festival, de la convenció, i estar presents als carrers, places, mercats i inclús sorprendre als ciutadans amb improvitzacions que no están planificades al programa!

La sala Ramon Romagosa acollirà La encerrona, un dels espectacles més coneguts de Pepe Viyuela que té més de 20 anys d’història. I aquest any també a l’Auditori de Cornellà s’hi podran veure dos espectacles en la seva programació: Leo Bassi que presentarà la Misa Patólica i la companyia francesa l’Enterprise que presentarà l’espectacle Carnages.

Acte de benvinguda

Dimecres 19, a les 12’15h, tindrà lloc l’acte d’arribada dels Pallassos a la Plaça Catalunya on el periodista cornellanenc Jordi Évole com a mestre de cerimònies, i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, lliuraran les claus de la vila als pallassos com a senyal d’inici de la Convenció de Pallassos i els actes populars del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà Memorial Charlie Rivel.

Per donar la benvinguda a pallassos, companyies, artistes, tots els nens i nenes de les escoles de Cornellà estaran convidats a rebre els pallassos, que arribaran a la ciutat en transport públic, durant el recorregut de la cercavila des del centre fins a la Plaça Catalunya,

La primera Convenció del Món Pallasso

Una de les grans novetats d’aquesta nova edició serà la celebració de la primera Convenció del Món Pallasso, que tindrà lloc de dimecres 19 a divendres 21 d’octubre, en el marc del festival. La convenció suposa un valor afegit per aquest, que ha arribat a la seva maduresa mantenint viu l’esperit d’aquella primera edició, l’any 1984, en homenatge al pallasso català Charlie Rivel, amb la voluntat de recuperar i dignificar la figura del més entranyable dels personatges humorístics de l’espectacle.

festivalpallassoscornella-2016-cartellDurant tres dies, pallassos i pallasses i tots els professionals d’aquest món participaran en vermuts musicals, taules rodones, xerrades i projeccions… tot posant en comú les seves idees entorn a tres temes sobre els que debatre: ‘La Declaració Universal dels Drets dels Pallassos’, amb Leo Bassi com a ponent/animador; Jango Edwards conduirà la segona taula de discussió, ‘El codi deontològic dels pallassos’, i Tortell Poltrona serà l’encarregat de fer de ponent/animador de ‘Com volem que sigui el festival que tenim dedicat a la nostra professió’.

L’espai on es celebraran les Taules de la Convenció sera la sala d’actes del Centre Cultural Joan N. Garcia-Nieto. La convenció està adreçada a pallassos professionals, i hi intervindran directament tots els que participen al festival, i els que s’inscriguin de més a més. Per inscripcions i per rebre més informació cal enviar un correu electrònic a: convenciofipc16@gmail.com.

www.festivaldepallassos.com