Dissabte arrenca el festival ‘el més petit de tots’

FESTIVAL EL MÉS PETIT DE TOTS

Del 5 al 20 novembre / 11 ciutats · 14 teatres

Dissabte 5 arrenca una nova edició del Festival El Més Petit de Tots amb un marcat accent internacional. Enguany incorpora dos nous espais (CCCB i Atrium de Viladecans) i activitats adreçades al sector professional.

Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a edició del Festival El Més Petit de Tots. Les novetats més destacades d’enguany són que s’hi afegeixen dos nous espais: el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i l’Atrium de Viladecans, i que hi haurà, per primer cop, una jornada destinada al públic professional així com activitats paral·leles (masterclasses i tallers amb els artistes).

El certamen se celebrarà a 11 ciutats i 14 teatres. El Més Petit de Tots és un festival de referència, singular i únic ja que mostra els millors espectacles internacionals, nacionals i contemporanis destinats a aquesta franja d’edat: nens de 0 a 5 anys.

Enguany la producció pròpia del festival és Maleable d’Helena Lizari, una coproducció entre el festival i el Mercat de les Flors.

White de la companyia escocesa Catherine Wheels Theatre Company, Mama Singt Geschenke (Les cançons de la mare són un regal) de la companyia Dschungel Wien (Àustria) i Lala Pop de la companyia Inger Cecilie Bertrán de Lis de Noruega, entre els espectacles internacionals més destacats de la programació.

El Festival El Més Petit de Tots va ser creat ara fa dotze anys a Sabadell per LaSala Miguel Hernández i és un aparador per a mostrar creacions artístiques de qualitat i de proximitat i un referent per aquest sector artístic tan poc desenvolupat en el nostre país.

Les entrades del festival es poden comprar aquí: LINK.

Tres de les grans novetats d’aquesta edició són la incorporació de dos nous espais, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i l’Atrium de Viladacans; les jornades destinades a públic professional axí com les activitats paral·leles, masterclasses i tallers amb els artistes.

Trobada Professional Internacional

Per primer cop el festival programa una trobada dirigida als professionals. Serà durant tres dies i oberta a artistes, productors i programadors que assisteixin al festival i que té per objectiu generar una espai de relació, intercanvi i networking entre professionals del sector.

Tallers amb artistes

La companyia holandesa Dansmakers (Gaia Gonelli) farà el taller de dansa i moviment el dimarts 8 i el dijous 17 de novembre. Un taller destinat a nens entre 3 i 6 anys i que tindrà una durada de 40 minuts.

En aquest taller els nens i nenes ballen i es mouen amb diferents tipus de música i sons, mentre prenen consciencia del seu cos, de l’espai que tenen al seu voltant i de la relació entre els moviments i sons.

El segon taller serà musical i l’impartirá el musicòleg Paulo Lameiro / Cía Musicalmente (Portugal). Sota el nom de ‘Ríos e Mares do Som’ seran tallers d’estimulació sensorial on les famílies descobriran jocs, per a fer amb els seus fills, a partir de gestos i sons, guiats pel musicòleg.

Masterclasses

Paulo Lameiro (Portugal) i Daniela Labbé Cabrera (França) impartiran dues Masterclasses, el dijous 10 i divendres 11 de novembre respectivament. Paulo Lameiro és músic i pedagog portuguès pioner en la producció de concerts per a nadons.

Daniela Labbé Cabrera és directora de teatre, directora artística i actriu. Crea projectes que es troben a la frontera de diversos gèneres com la música, la dansa, el teatre i les arts visuals, dins d’un continu qüestionament sobre la memòria, el ritme i la vida. Presentarà el projecte Enquete de notre enfance.

Conferència i debat

Arts escèniques per als més petits. Per què i amb quina finalitat?. El dissabte 12 de novembres (17:30h) tindrà lloc aquesta conferència al CCCB amb la participació d’Anna Manso, Jorge Picó i Silvia Valdespino. Oberta a tot el públic del festival (presentant entrada i prèvia reserva).

Podeu consultar els horaris i dates de totes les activitats parel·leles aquí:

LINK ACTIVITATS PARAL·LELES

La festa d’inauguració tindrà lloc el dissabte 5 de novembre (d’11 a 13:30h i de 16:30h a 19:00h) al Teatre Principal de Sabadell i estarà dedicada exclusivament als nens i nenes de 0 a 5 anys. Hi haurà espectacles i instal·lacions insòlites que ocuparan tots els espais del teatre i donaran el tret de sortida del festival, que s’allargarà a 11 localitats durant tres setmanes.

Per aquells que vinguin a aquesta jornada festiva podran gaudir d’un dels plats forts d’enguany, la instal·lació lumínica Suspès, de la companyia PLAYMIDS, una aposta del festival per incorporar les noves tecnologies a l’escena en propostes pels més menuts. Per a la inauguració també tindrem l’espectacle Planeta Ka d’Imaginart, un espai privilegiat per al descobriment de l’entorn, un territori muntanyós ple de textures, colors, formes… Els Nius, un espai que es convertirà en el cor de la festa, ple de nius blancs, que amaguen petites càpsules d’estímuls sensorials. Els mini concerts d’Alexandre Guitart i moltes sorpreses més.

La producció pròpia del festival enguany és Maleable d’Helena Lizari (Catalunya). Un viatge en una bombolla, a través de les sensacions, els sentits. És elàstic, suau, moldejable, flexible, transformable, consistent i irrompible. Tot espectacle és un viatge. Malebable és un vehicle imaginari que se situa a l’escenari i ens porta a viatjar impulsats pel motor de la imaginació. És una coproducció del Festival i el Mercat de les Flors, que s’estrena enguany.

Alguns dels espectales internacionals més destacats d’aquesta edició del festival són White de Catherine Wheels Theatre Company (Escòcia), un espectacle alegre, juganer i molt visual creat per aquesta companyia de teatre infantil de renom internacional i que ha estat multipremiat i considerat millor espectacle de l’any pels Premis dels Crítics Teatrals d’Escòcia. Mama Singt Geschenke (Les cançons de la mare són un regal) de la companyia Dschungel Wien d’Àustria, una nova producció d’Stephan Rabl que compta amb la participació de la soprano afro-austríaca Marie-Christiane Nishimwe, que ens captiva amb la seva prodigiosa veu i aconsegueix emocionar-nos en la curta distància.

I per últim, Lala Pop de la noruega Inger Cecilie Bertrán, una de les coreògrafes més destacades de l’escena de la dansa per als més petits al seu país. L’espectacle ens presenta un univers musical on s’explora el llenguatge en els seus inicis. Els seus personatges són espontanis, enginyosos, juganers i curiosos i els agrada jugar amb el llenguatge.

Completen la programació internacional del festival Miravella de la companyia francesa Act2Ondersteboven de Dansmakers Amsterdam (Holanda), Là où j’habite (Allà on visc) de la companyia canadenca Des Mots d’la Dynamite i el Concert per a Nadons del portugués Paulo Lameiro/Cia Musicalmente.

Els espectacles nacionals programats són Jardín Secreto dels asturians Zig Zag Danza; LOO de la companyia catalana Ponten Pie (producció del festival 2015); ¿Cuál es mi nombre…? dels andalusos DA.TE DANZA (Premi FETEN 2015) i Little night (producció de l’edició 2014 del festival) d’Imaginart.

Els espais i ciutats del festival:

LaSala Miguel Hernández de Sabadell, Teatre de l’Aurora d’Igualada, Mercat de les Flors de Barcelona, Teatre municipal L’Escorxador de Lleida, Teatre Principal d’Olot, Teatre Municipal de Benicàssim, Teatre Auditori de Sant Cugat, Teatre Clavé de Tordera, Teatre Auditori de Granollers, Teatres de Tarragona.

I les dues noves incorporacions:

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i Atrium Viladecans de Viladecans.

 

MÉS INFORMACIÓ
www.elmespetitdetots.cat
Del 5 al 20 de novembre de 2016
11 ciutats · 14 teatresOrigen: el més petit de tots – festival internacional d’arts escèniques per als més petits (0-5)

Festival-ElMesPetitDeTots2016-cartell