Crítiques: ‘La rateta que escombrava l’escaleta’ de Festuc Teatre

Vist el dissabte, 26 de novembre de 2016 al SAT! Teatre de Barcelona

festuc-la-rateta-que-escombrava-lescaleta

LA RATETA QUE ESCOMBRAVA L’ESCALETA

Festuc Teatre

Sinopsi:

La Rateta es queixava d’una vida avorrida i plena de monotonia. Poc s’esperava que un llacet li revolucionés el dia de la manera que ho va fer. I és que, al posar-se’l, tot un seguit de pretendents intentaran seduir-la per poder-s’hi casar.

Rateta, rateta, tu que ets tant boniqueta…”

Una adaptació del conegut conte de Charles PERRAULT, que festuc teatre posa a escena amb els seus trets particulars: teatre, titelles i música, que emocionaran a petits i grans.

Un conte d’ara i sempre, per gaudir-lo amb tota la família.

Teatre i titelles (sobretot titelles) amb cançons en directe | 45 minuts
A partir de 2 anys
En Català

festuc-la-rateta-que-escombrava-lescaleta-2

festuc-la-rateta-que-escombrava-lescaleta-1

 

Sense trair l’argument original, Festuc ens ofereix una fresca i divertida versió del tradicional conte de ‘La rateta que escombrava l’escaleta’, apte per a un ventall ampli d’edats, sobretot perquè ens ho explica tot d’una forma clara i planera, en una clau i un llenguatge que ens és proper.

Té tots els ingredients de la companyia: la parella d’intèrprets, Íngrid Teixidó i Pere Pàmpols (ànimes de la companyia, i que han treballat en espectacles d’altres formacions, especialment el Centre de Titelles de Lleida), un estil molt visual de titelles de taula, una escenografia espectacular per on transiten els personatges, i ells mateixos, fent de narradors i de titellaires alternativament, alguna cançó… Sempre amb diàlegs animats, i sorprenent-nos de tant en tant amb les sortides de cada personatge. És de destacar que algun d’ells és botiguer, altre pagès amb tractor i tot, el bomber, o fins i tot algun playboy amb el seu esportiu.

Però sense canviar ni gota el sentit del conte original, excepte al final, on ens ofereixen una versió menys cruel, i molt enginyosa, que haureu de conèixer, si en teniu curiositat, anant a veure’ls al teatre. I no us perdeu el final, i la possibilitat que ofereixen de que els infants coneguin el seu particular ‘museu dels titelles’.