La sala Atrium engega un cicle familiar coordinat per Marduix

Publicat per Teatralnet 14/10/2011

La Sala Atrium (Consell de Cent, 435) engega aquest cap de setmana la seva nova programació centrada en el públic familiar. Com sigui que és la primera vegada que aquesta nova sala –oberta a meitats de la temporada passada- posa en marxa una cartellera d’aquestes característiques, l’ha confiat a la reconeguda companyia Marduix, els quals ha confeccionat un cicle de titelles que ocuparà tot el primer trimestre.

Aquest dissabte, el cartell infantil s’inicia amb l’espectacle El mariner de Sant Pau, amb direcció de Jordi Pujol, que ens explica l’etern mite de la contradicció necessària entre la vida de mar i la de muntanya.

En una terrible tempesta un mariner perd tot el que té, només li queda el rem de la barca. Desesperat i furiós contra el mar l’abandona i se’n va a buscar un lloc on res ni ningú el pugui reconèixer i així viure tranquil sense saber mai més res del mar. Finalment i després de trobar aquest racó de món on ningú coneix el mar, s’hi queda a viure però… l’enyorança i l’impuls el fan retornar…

http://www.atrium.cat/cat/
Companyia MARDUIX
Marduix és una de les companyies de teatre infantil més destacades al país. Nascuda l’any 1976 com una aventura de Joana Clusellas i Jordi Pujol, decidits a crear muntatges amb músics, actors i titelles des del seu taller de Sant Esteve de Palautordera.

Ell provenia del món de la cançó, ella s’havia dedicat als contes tradicionals i, els elements populars, les seves imatges i els seus símbols van marcar fortament els seus primers espectacles. Amb el temps s’inclinaren cap a la posada en escena de grans obres de la literatura catalana que han mogut per nombrosos països. L’any 2006 van ser objecte d’un homenatge al Teatre Nacional pel seu 30è aniversari. I és que durant tot aquest temps, han fet projectes per a tot tipus de públic, cuidant especialment els més petits. Marduix sempre es basa en temes tradicionals, en clàssics literaris i en contes, i han elaborat els decorats, ninots i personatges de manera artesanal especialment per a cada muntatge.

La direcció de l’espectacle ha anat a càrrec de Joana Clusellas i Jordi Pujol, acompanyats, avui, de l’Ignasi Pujol, germà d’en Jordi. Marduix és una companyia de titelles que ha esdevingut, per fidelitat i trajectòria, un clàssic respectat i reconegut per tots els qui es mouen en aquest àmbit.

Teatralnet Notícies: La sala Atrium engega un cicle familiar coordinat per Marduix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*