Teatralnet Notícies: La Sala de Sabadell compleix 5 anys d'emocions amb un programa escollit

Publicat per Teatralnet 10/10/2011

La Sala Miquel Hernández de Sabadell, popularment coneguda per La Sala, compleix cinc anys de dedicació a obrir les emocions dels petits de la casa i, per extensió, de tota la família. Cinc anys produint, exhibint, creant i, sobretot, enriquint l’imaginari dels que encara estan en edat d’aprendre, per què les arts escèniques, en qualsevol dels seus llenguatges, formin part de la seva vida per sempre més. LaSala compta amb un equipament escènic preparat per a la creació i a la difusió d’espectacles per infants i joves, amb l’objectiu de donar suport als creadors, ja sigui realitzant coproduccions amb altres centres (com el TNC, Mercat de les Flors… esdeveniments com Fira Tàrrega i altres), com també acollint companyies en residència.

Com espai d’exhibició, La Sala acull espectacles de totes les disciplines, amb una clara vocació pel discurs més innovador, més singular, més emocionant. En aquests cinc anys han ofert més de 450 representacions que han vist més de 100.000 espectadors. Pel que fa a companyies, tot i que La Sala és una plataforma que prioritza acollir gent del país, en aquest cinc anys hi ha passat companyies vingudes de l’Estat Espanyol, França, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Índia i Quebec. També han acollit 34 companyies en residència per crear els seus espectacles a les instal•lacions del local.

Una altra de les activitats que promou són les campanyes escolars, a les que hi han participat nens i nenes procedents d’escoles de Sabadell i també de Sentmenat, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sant Quirze del Vallès.

Un projecte únic
El projecte de La Sala, centre de creació, producció i difusió de les arts escèniques infantils ubicat a Sabadell, del qual n’és directora artística Eulàlia Ribera, és excepcional dins del panorama català. La seva especialització, l’aposta per la qualitat i la innovació, el suport als creadors i la seva complicitat amb d’altres teatres i institucions fan de La Sala un equipament únic. LaSala no tan sols projecta les seves activitats cap a la ciutat de Sabadell i poblacions de l’entorn sinó que pretén ser un equipament al servei de l’activitat escènica del país.

El projecte és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell i el Grup Rialles, amb el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música del Ministeri de Cultura, i l’Obra Social de “La Caixa”.

Complicitats nacionals i internacionals
Els acords de col•laboració establerts amb d’altres teatres permeten presentar a La Sala espectacles de màxim interès artístic que difícilment podríen dur en solitari. D’altra banda La Sala participa activament a Mira! (xarxa de teatres de l’Estat Espanyol per la infància i la joventut).

Apunts de programació
La temporada 2011/2012 obre aquest cap de setmana amb Río de Luna, de la companyia Da.Te Danza.
Sota coreografia i direcció de Oscar Meza, l’espectacle mostra dos ballarins que a les formes i les textures dels objectes, juguen amb ells, els descobreixen a través de la seva imaginació. Tot és nou i tot pot convertir-se en una història meravellosa. Río de Luna escenifica la descoberta del món per part dels recent nascuts, els primers passos cap al descobriment de la vida, l’experimentació amb el seu entorn.

Un joc de moviments, llum i sons que flueixen com un riu gràcies a la utilització de les noves tecnologies, i que aconsegueix captar l’atenció dels més petits. Es pot veure diumenge dia 16, a les 18 h.

Anirem informant puntualmente, però avancem que la temporada compta amb companyies de la talla de El Espejo Negro, Roberto G. Alonso, Groupe Démons et Merveilles (França), Orquestra Simfònica del Vallès, Farrés Brothers, Socìetas Raffaelo Sanzio, L’Estaquirot Teatre,Únics Produccions, dansa del Senegal… Un aprograma que confirma que el propósito de La Sala és arribar no només als joves i preparar-los pel futur, sinó també als seus acompanyants.

Teatralnet Notícies: La Sala de Sabadell compleix 5 anys d’emocions amb un programa escollit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*