Valls s'endinsa a partir de divendres en el món dels titelles

Publicat per Azahara Palomares (El Punt Avui) 11/10/2011

Titelles de dit, de tija, putxinel·lis, muppets o teatre d’objectes i ombres. Totes les espècies dins el món dels titelles tenen a partir de divendres el seu hàbitat a Valls i altres poblacions de l’Alt Camp amb la setena edició del festival internacional Guant, una iniciativa que els seus impulsors, la companyia Pa Sucat, qualifiquen com a “única” pel seu format i durada a Catalunya. Fins al dia 23, vint companyies (cinc de les quals, de fora de l’Estat) oferiran 28 funcions amb un passeig per diferents fórmules de titelles i davant tant de públic infantil com adult.

Després d’uns mesos de dubtes, en què el pla d’austeritat de l’Ajuntament de Valls semblava que els condemnava a la periodicitat biennal, el festival va poder esgarrapar una subvenció que ha permès tirar endavant aquesta edició, amb menys pressupost i funcions però amb més companyies.

“S’ha mantingut la qualitat i el concepte”, va destacar Jordi Cartanyà, de Pa Sucat. Entre les propostes internacionals, destaca un espectacle de titelles tradicionals napolitans, un ballet de bombetes argentines i un espectacle amb bosses de plàstic, premiat per la Jim Henson Foundation, de coproducció nord-americana.

Teatralnet Notícies: Valls s’endinsa a partir de divendres en el món dels titelles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*