El Punt Avui – Notícia: Els espais teatrals de petit o mitjà format i de gestió privada es reivindiquen

Neix la Coordinadora de Teatres Independents de Catalunya

Quatre sales de Tarragona, Girona, Igualada i Granollers són les impulsores de la iniciativa

‘Mein Zuhaus’, obra produïda per la Sala Trono, en una imatge d’arxiu Foto: TJERK VAN DER MEULEN.

Defensar els teatres independents a Catalunya, entesos com els espais de titularitat i/o gestió privada que no es regeixen per una voluntat purament comercial, sinó que actuen amb independència i empesos per una vocació de servei públic. És un dels objectius de la Coordinadora de Teatres Independents de Catalunya (CTIC), que ha estat presentada aquest dimarts.

Es tracta d’una associació d’espais teatrals de petit o mitjà format i gestió privada, ubicats fora de la ciutat de Barcelona, que compten amb un projecte artístic d’exhibició i producció d’espectacles professionals. Altres finalitats de la Coordinadora són promocionar les activitats que realitzen els teatres que en formen part i possibilitar l’accés als circuits professionals d’artistes i creadors emergents.
La CTIC compta amb quatre teatres associats –la Sala La Planeta (Girona), la Sala Trono (Tarragona), el Teatre de l’Aurora (Igualada) i el Teatre de Ponent (Granollers)– i treballa per expandir-se pel territori, a través de la incorporació de més teatres que compleixin els requisits de l’associació.
L’any passat les sales de la Coordinadora van acollir més de 32.000 espectadors, 486 funcions i 14 produccions de les quals s’han fet 490 representacions.
La Coordinadora vol crear un circuit estable d’arts escèniques amb teatres privats de fora de Barcelona que compti amb el suport institucional. “Volem crear una xarxa empresarial que signifiqui que les companyies puguin voltar i tenir teatres assegurats”, ha afirmat el president del CTIC, Oriol Grau, en roda de premsa.
La junta directiva de la CTIC, a més de Grau en la Presidència, la conformen Federic Roda, del Teatre Ponent de Granollers; Pere Puig, de la sala La Planeta de Girona, i Òscar Balcells, del Teatre de l’Aurora d’Igualada.
La roda de premsa ha estat retransmesa per internet des de la Sala Trono de Tarragona. S’ha pogut seguir, tot i els problemes tècnics, a la Sala La Planeta de Girona, el Teatre de l’Aurora d’Igualada, el Teatre de Ponent de Granollers i l’Auditori de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Darrera actualització ( Dimarts, 25 d’octubre del 2011 16:29 )

El Punt Avui – Notícia: Els espais teatrals de petit o mitjà format i de gestió privada es reivindiquen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*