Primera botiga de màgia a Vic | EL9NOU.CAT

última actualització: 20-10-2011 (11:26)
Miquel Erra

Gil Llopart i Albert Clara, a la botiga –Jordi Puig

L’establiment, situat al carrer de Manel Galadies, també serà la seu informal de l’Associació Il·lOsona.

Vic ja disposa de la primera botiga dedicada exclusivament al món dels jocs de màgia. Es tracta d’El Racó Màgic, situada al número 5 del carrer de Manel Galadies. L’han obert el mag Albert Clara i l’animador infantil Gil Llopart, dos dels socis de l’Associació de màgia i il·lusionisme Il·lOsona. Precisament, l’establiment també esdevindrà la seu informal d’aquesta entitat nascuda a principis de l’any passat i que, després d’uns primers mesos al ralentí, es vol començar a fer més visible.

Des de cartes, llibres, trucs o cordes, “tenim tot tipus de material relacionat amb el món de l’il·lusionisme”, asseguren Clara i Llopart. Un material per atendre tant els “professionals” de la màgia com “la gent que comença”. En aquest sentit, destaquen el “tracte directe i personal” que dispensaran als seus clients. “La majoria de nosaltres hem comprat per internet, i moltes vegades no acabes comprant el que vols sinó el que et venen”, explica Clara. A més, oferiran uns preus “molt competitius”, fins al punt que si el mateix client troba un preu més econòmic d’un article determinat “el vendrem a aquell preu”. El seu avantatge, en aquest sentit, és que tots dos tenen la seva feina paral·lela i “no n’hem de viure, d’aquesta botiga; l’obrim perquè ens agrada aquest món”.

L’establiment només estarà obert al públic els dijous, divendres i dissabtes de les 5 de la tarda a les 8 del vespre, però també s’atendrà “a hores convingudes”. A més de les reunions de l’Associació Il·lOsona, la rebotiga també servirà, entre altres, com a espai per organitzar cursos d’iniciació a la màgia. Aquests dies se’n començarà un de quatre hores de durada.

Actualment a Catalunya només hi ha cinc establiments més dedicats a la venda de material de màgia –“entès com a il·lusionisme no com a màgia negra ni aquestes coses”–. Tres són a Barcelona (un d’ells, el centenari El Rei de la Màgia), un altre va obrir a Girona fa un parell d’anys i un cinquè a Sant Cugat, “que ven bàsicament per internet”.

L’Associació Il·lOsona es va presentar formalment el febrer de l’any passat amb l’objectiu d’esdevenir punt de trobada per a qualsevol persona atreta pel món de la màgia, fomentar el coneixement de les diferents vessants de l’il·lusionisme i dignificar la màgia com una art escènica, en especial entre els més joves. Després d’uns primers mesos una mica “hivernada”, l’entitat es vol “donar a conèixer”. Per això han començat a organitzar els primers cursets de màgia –s’han estrenat a Prats, on viu Albert Clara, i pel gener se’n farà un a Vic– i de cara al proper estiu volen programar unes jornades de màgia, “ni que siguin d’un sol dia”, molt pensades per a un públic “profà en la matèria”. Actualment l’entitat acull sis associats, “però l’objectiu, precisament, és que es pugui anar incorporant més gent”, destaquen Clara i Llopart.

Primera botiga de màgia a Vic | EL9NOU.CAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*