FESTIVAL DE TEATRE MÀGIC A TARRAGONA

PUBLICAT A http://www.sortirambnens.com

El Festival Teatre Màgic compleix cinc anys d’il·lusionisme als escenaris de Tarragona

Del 21 d’octubre al 13 de novembre de 2011

Les sales teatrals de Tarragona i la Canonja acolliran, fins al 13 de novembre, les actuacions que s’han previst en la cinquena edició d’aquesta proposta, totalment consolidada al panorama teatral i artístic de la ciutat.
Figures de reconegut prestigi com Pep Bou o el Màgic Andreu, així com artistes emergents aplaudits per la crítica com Pilou formen part d’un ambiciós cartell amb el qual, de la mà del tarragoní Mag Gerard, es pretén apropar als escenaris de Tarragona els millors espectacles d’il·lusionisme del panorama nacional i internacional.
Recuperar la màgia als teatres i apropar-la a l’espectador amb una posada en escena nova i diferent és l’objectiu principal del festival.
El Teatre Metropol, el Teatre Magatzem, la Sala Trono i l’Orfeó Canongí acolliran enguany les actuacions previstes.
El cap de cartell de la present edició és l’internacional Pep Bou, amb les seves bombolles de sabó màgiques.
El Festival també compta amb la presència del Campió Mundial de Màgia –FISM, Pilou; la màgia còmica premiada del Mag Gerard i Jaime Figueroa, la màgia poètica d’Amelie o els jocs de mans teatralitzats de Civi Civiac i Carlini, la fantàstica titella que fa màgia de mans de Justo Thaus.

Màgia solidària
Com en passades edicions, la solidaritat està present al Festival, enguany de la mà de Luis La Font i amb el seu espectacle “Magia en Concierto”, que comptarà amb el Mag Gerard com a convidat. La recaptació de l’espectacle anirà destinada a la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona.
El Màgic Andreu destinarà la recaptació del seu espectacle a l’ONG “Som- riures sense fronteres”, creada l’any 2002 per ell mateix amb l’objectiu de fer arribar la màgia, l’humor i l’il·lusionisme a nens i nenes afectats de càncer.
PROGRAMACIÓ:
– Màgia en Broma, amb Jaime Figueroa (Premi Nacional de Màgia)

Divendre 28 d’octubre a les 21 hores. a la Sala Trono

La màgia còmica és una especialitat dins l’art de l’encanteri on el riure sorgeix alhora que la màgia. De vegades sorgeix abans que la màgia, de vegades sorgeix després i de vegades la màgia no surt ni de conya.
Un espectacle on Jaime Figueroa, un mag amb diverses personalitats, ens farà viatjar pel món del clown i de la màgia d’una manera molt original. A part de Jaime Figueroa també participarà en aquest espectacle el famós prestidigitador “El gran Fetuchini” que esperem no tingui cap problema amb les seves difícils manipulacions.
Un espectacle de màgia en broma; però no tot és broma… ni tot és màgia.

– Carlini, amb Justo Thaus

Dissabte 29 d’octubre a les 21 hores, a la Sala Trono
Senyores i senyors amb tots vostès l’única titella del món amb fils que fa màgia: El Gran Carlini.
Aquest gran il·lusionista de dimensions reduïdes ens demostrarà les seves habilitats màgiques amb la finalitat de sorprendre i emocionar al públic.
També ens visitarà Don Legafé, un personatge molt peculiar de la noblesa francesa interpretat pel mag Justo Thaus, Legafé amb els seus jocs de paraules i de mans ens farà creure que les coses no són mai el que semblen sinó que semblen el que són.
– Som-riures sense Fronteres, amb el Màgic Andreu
Dissabte 5 de novembre a les 18.30 i a les 22 hores al Teatre Magatzem
El Màgic Andreu ens presenta el seu espectacle on s’entrelliguen amb originalitat l’ humor i l’ il·lusionisme. Comunicació, improvisació i la contínua participació del públic són els ingredients principals.
La recaptació d’aquest espectacle estarà destinada a l’ONG Som-riures sense Fronteres creada a Barcelona l’any 2002 per Francesc Andreu Sabadell, conegut en el món artístic com Màgic Andreu, i la seva filla, Joana Andreu, professional de la màgia, per fer arribar la màgia, l’ humor i l’il·lusionisme a nens i nenes afectats de càncer.
Amb la finalitat de dur il·lusió i alegria als nens i nenes que patien llargues malalties, l’any 2004 van presentar el projecte i programa de Magiateràpia al doctor José Sánchez de Toledo, cap de la Unitat d’Oncologia, Hematologia i Tumors Cerebrals de l’Hospital Universitari Materno-Infantil Vall d’Hebrón de Barcelona, que el va acceptar oferint el suport logístic necessari per dur-lo a terme.
– Magia en Concierto, amb Luis La Font i Mag Gerard
Diumenge 6 de novembre a les 18.30 hores al Teatre Magatzem
Màgia en concert, amb Luis La Font és un espectacle destinat a tots els públics en el que podreu veure: màgia musical, aparicions, desaparicions… tot amenitzat amb petites dosis d’humor.
Una selecció d’efectes sorprenents amb la finalitat de deixar volar la imaginació dels espectadors. Luis La Font és el president de l’Associació Valenciana d’Il·lusionisme i director artístic dels Congressos Internacionals de Màgia de la Comunitat Valenciana.
L’espectacle comptarà amb el Mag Gerard com a convidat. El Mag Gerard pertany a una nova generació de mags que barreja de forma original i sorprenent màgia i stand – up comedy. Actualment està de gira amb la Cia Teatre Màgic presentant l’espectacle de màgia teatral “Per art de Música” en el qual combina la màgia, el teatre i la música en directe.
La recaptació d’aquest espectacle estarà destinada a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona.
– Con mi Magia y tu Imaginación, amb Amélie (Premi Nacional de Màgia)
Dissabte 12 de novembre a les 18.30 hores al Teatre Metropol
Creus en la màgia?
Hi és, però de vegades no podem veure-la.
Alguns la senten i altres
s’encarreguen de transmetre-la. Més enllà de ser un treball o una forma d’expressió, la màgia, pot ser una forma de vida.
Imaginar que podem aconseguir els estels amb les mans, o crear flors de colors, recompondre alguna cosa que es trenca, o simplement passar una tarda sencera jugant, com quan érem petits.
Creure que la neu neix de les bombolles de sabó, i que cada floc és una il·lusió, i cada il·lusió un somriure…
Amélie ens convida al seu món màgic que combina una alta estètica visual amb una gran posada en escena. Un espectacle de màgia musical elegant, extraordinari i sorprenent que farà les delícies del públic assistent.
Amélie és una de la millors magues actuals del nostre país, ha participat en els més prestigiosos festivals de màgia espanyols i ha presentat la seva màgia en teatres, sales, desfilades de moda i televisió.
– Rebufaplanetes, amb Pep Bou
Diumenge 13 de novembre a les 18.30 hores al Teatre Metropol
Als inicis d’una nit de tardor del 1982, Pep Bou estrenà el seu primer espectacle elaborat íntegrament amb bombolles de sabó. Han passat nits i dècades I l’essència d’aquest mateix muntatge ha trepitjat escenaris de tot el món.

Públics dels sis continents han contemplat i gaudit de la màgia d’un llenguatge únic mitjançant l’espai efímer que conformen les bombolles de sabó.
A través del pas del temps, Pep Bou ha fet evolucionar el seu llenguatge i mitjançant l’experimentació i la investigació ha creat altres muntatges que han mostrat noves maneres d’entendre l’espai.
Però és amb Rebufaplanetes que aquest original artista assoleix el màxim esplendor amb la combinació justa entre la precisió tècnica i l’excel·lència teatral.
.
.
.
ESPAIS

– TEATRE METROPOL
Rambla Nova, 46
43004 Tarragona
– L’ORFEÓ CANONGÍ
Plaça de Mestre Gols núm. 4 de la Canonja
– TEATRE MAGATZEM
C/ Fortuny, 23
43001 Tarragona
Telèfon: 977 211 148
– LA SALA TRONO
C/ Misser Sitges, 10
43003 Tarragona
Telèfon: 977 222 014

FESTIVAL DE TEATRE MÀGIC A TARRAGONA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*