El Berguedà participa de la campanya «Anem al Teatre» de la Diputació | Notícies Berguedà :: BERGACTUAL


Cultura, Música, Teatre – 19:20 dijous, 27 octubre, 2011 per Redacció

El programa “Anem al Teatre” enceta una nova edició a les set comarques de la demarcació de Barcelona en què es desenvolupa: l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Garraf, el Maresme i Osona. Organitzat per la Diputació de Barcelona, des de l’Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies, en col·laboració amb els ajuntaments, ofereix en horari escolar espectacles de teatre, música, dansa i circ per als alumnes d’educació infantil, primària i secundària, batxillerat i cicles formatius.
La programació d’aquest curs 2011-2012 inclou espectacles de companyies com CaboSanRoque, Da. Te Danza, La pera llimonera, o la proposta musical “Musiquetes per a la Bressola” de la discogràfica Propaganda pel fet!, un repertori de peces populars per a infants interpretades amb noves sonoritats que s’ha convertit en el disc de cançons infantils en català amb més presència al mercat i a la xarxa.
D’altra banda, aquest any es compta amb el suport del Circuito Danza a Escena, de La Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales, per programar l’espectacle d’èxit “Scrakeja’t”, de Cobosmika Company. A més, l’oferta s’amplia amb les sessions de Teatre i Literatura, que s’adrecen als alumnes de batxillerat amb l’objectiu d’estimular la lectura i l’anàlisi de les obres que formen part dels currículums escolars.
Concebut amb l’objectiu d’educar la sensibilitat artística dels infants i joves i crear nous públics, “Anem al teatre” va començar el curs 1996-97 a les comarques de l’Anoia i el Berguedà, i es va anar estenent progressivament fins abastar un total de set comarques. A més, la Diputació també ofereix suport a les campanyes escolars, amb criteris i objectius similars al programa, d’una setantena de municipis mitjançant convenis de col·laboració amb els ajuntaments interessats.
El curs passat, “Anem al teatre” va oferir un total de 1.722 funcions que van arribar a 239 municipis, 817 centres educatius i 328.565 espectadors. Aquestes xifres corresponen a les set comarques en què el programa està gestionat directament per la Diputació de Barcelona i als municipis conveniats.

El Berguedà participa de la campanya «Anem al Teatre» de la Diputació | Notícies Berguedà :: BERGACTUAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*