Nova edició de Litterarum, festival d'espectacles literaris

Litterarum 2012 · CONVOCATÒRIA D’INSCRIPCIONS ARTÍSTIQUES .

Consultes i dubtes sobre la inscripció d’espectacles:Yolanda Jiménez/ professionals@litterarum.cat o al 932 157 411.

Litterarum obre inscripcions artístiques
Litterarum, fira d’espectacles literaris de Móra d’Ebre*, des d’avui i fins al 15 de gener permet presentar inscripcions artístiques per a la programació de la seva 5a edició. Les dates de celebració de la fira seran l’1, 2 i 3 de juny de 2012. L’edició 2011 s’hi van inscriure més de 200 propostes i va comptar amb més de 50 programadors d’arreu que es van desplaçar fins a Móra d’Ebre per a assistir-hi.
* L’organització entén i promou per espectacle literari “la posada en escena de textos literaris escrits en llengua catalana que no han estat concebuts originalment per a l’escena, en qualsevol disciplina de les arts de l’espectacle i amb un plantejament professional”.
Què és Litterarum?
Litterarum és una Fira professional que té lloc a Móra d’Ebre el primer cap de setmana de juny. La seva missió és donar a conèixer espectacles literaris professionals i de qualitat basats en literatura en llengua catalana. Així, Litterarum serveix de plataforma per aropar aquestes a programadors del món de la gestió cultural, administracions públiques, empreses i agents privats del sector cultural, biblioteques i associacions, etc.. L’objectiu final és garantir que aquests espectacles siguin programats en el futur en diferents programacions estables d’espais culturals, teatre, auditoris, etc., i tinguin més visibilitat en el sector.
A més Litterarum potencia la signatura de diferents convenis de col·laboració amb programadors per tal d’assegurar que aquest assisteixin a la fira i contractin aquests espectacles per programar-los durant la temporada següent en els seus espais escènics.

Qui pot inscriure’s?
A Litterarum, Fira d’espectacles literaris, hi poden participar companyies, grups, col•lectius, intèrprets, associacions, etc. que presentin propostes amb un plantejament professional de les diverses disciplines de les arts de l’espectacle i que es basin en la literatura en llengua catalana.
Els espectacles es catalogaran dins les tipologies i disciplines que es relacionen a continuació:
  • arts escèniques (teatre per a públic adult, teatre per a públic infantil, teatre de carrer, teatre petit, mitjà i gran format, titelles, mim i formes animades, contes i narracions, recitals de poesia)
  • arts i músiques de carrer (animació i cercaviles, animació infantil)
  • arts del circ i de la pista (acròbates, humor, màgia, poesia visual, il•lusionisme, pallassos)
  • música i cant (cantautors, bandes de música, cobles, corals i orfeons, grups de folk, jazz, blues, gospel, fusió, dixie, lírica, òpera, música sacra, música clàssica, solistes i orquestres de música clàssica, grups i música de ball, música popular i tradicional, músiques del món, grups pop/rock, balls i danses populars i tradicionals, esbarts, dansa contemporània, dansa clàssica, danses del món, discjòqueis)
  • audiovisuals (documentals, videoprojeccions, infoart)
  • altres no inclosos en els apartats anteriors
Com es pot inscriure’s una companyia i un grup?
Per tal d’inscriure una proposta artística heu d’omplir la fitxa que trobareu al final del document de les Bases de participació que podeu baixar de la web. Cal també, tal com expliquen les bases, que ens feu arribar tot el material que es demana a la inscripció

(enviar a professionals@litterarum.cat)

Qui ho organitza?
Litterarum, fira d’espectacles literaris està organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre • Fira del Llibre Ebrenc i l’Ajuntament de Móra d’Ebre, amb la col•laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i amb la gestió professional de FUSIC, Fundació Societat i Cultura.
Més informació a www.litterarum.cat
Per enviament
de material per correu postal:
Litterarum • Fira d’Espectacles Literaris-FUSIC
Consell de Cent 347, s/àtic – 08007 Barcel
ona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*