Crítiques: Arnau Vilardebò, a la Ruqueria Querubí de Gràcia

88 INFINITS
RUQUERIA QUERUBÍ
: l’espai més alternatiu de Barcelona! c/Perla, 11 (Gràcia, a 70 metres dels Cinemes Verdi. Barcelona). 
Preu: 12 euros. Descomptes (a 8 euros): atrapalo i sms o trucada al 607780402
DISSABTES: 11, 18, 25 a les 22h
DIUMENGES: 12, 19, 26 a les 18 h

Constel·lacions del cel i mites. La mitologia grega desborda erotisme, trucs per lligar, psicologia pràctica. Podràs mirar les estrelles del cel d’una nova manera. Podràs entendre les formes de les constel·lacions. He muntat esferes amb ninots, i altres enginys, per mostrar clarament les formes que es poden veure al cel.

88 Infinits: Podeu fer boca d’un tema lateral: El vostre signe zodiacal no és el que us han dit.
Mireu les opinions dels espectadors
Una entrevista excepcional sobre la contemplació del cel.

COM QUE NO HAVIA PUBLICAT LA REFERÈNCIA DE L’ESPECTACLE, aprofito per fer-ho just al principi d’aquesta crítica:

Fa molts anys que conec l’Arnau Vilardebò, un excel·lent professional que va organitzar, del 1984 al 2008, la Marató de l’Espectacle a Barcelona, veritable mostra de referència, i que durant un temps, va estar editant un butlletí electrònic molt interessant, sobre cultura alternativa a Barcelona i rodalies, anomenada NIUS (en clara referència a la fonètica de l’anglesa news), que va ser imprescindible per a molts de nosaltres, durant el temps que se’n va ocupar l’Arnau.

També per aquelles èpoques, vaig veure el seu nou espectacle ‘Neixen Déus’, centrat en narrar, d’una forma divertida, però amb gran rigor,  les relacions entre els déus de les mitologies grega i romana, especialment de la primera.

Ara, ens sorprèn amb aquest espectacle, 88 infinits, on ens proposa un curiós planetari, fet amb regles de fuster (sí, aquelles grogues, de fusta, en trams d’uns 20 cm. i que anaven plegades en un curiós acordió), per representar les constel·lacions dels dos hemisferis terrestres, complementades amb un no menys enginyós joc de mitges esferes, plenes de ninots i joguines que representen aquestes mateixes constel·lacions.

Donats els amplíssims coneixements de l’Arnau sobre mitologia, i els (al menys per a mi) notables coneixements també sobre astronomia i astrologia, aquest no és un espectacle amb un guió fix, sinó que l’Arnau proposa al públic que li pregunti sobre alguna d’aquestes ‘constel·lacions’ -n’hi deu haver prop d’un centenar- i ell fa l’espectacle explicant la història de cadascuna d’elles, i els Déus, deesses, herois i demés personatges mitològics amb els quals es relacionen, i dels quals prenen nom.

No sé si em considerareu boig, però mentre l’escoltava, m’estaven agafant unes ganes terribles d’arribar a casa i començar a documentar-me sobre l’apassionant història d’aquest univers, tant el d’estrelles com el d’éssers extraordinaris,del qual n’estàvem rebent un petit tast.

Després de la funció, xerrant amb l’Arnau, em vaig assabentar que té projectat fer una versió per a infants de diferents edats i oferir-ho a escoles, perquè per a instituts no ha de retocar gairebé res (com van certificar els riures i els assentiments d’un professor, present a la sessió), i jo diria que resulta altament recomanable per a joves de secundària. S’ho passaran bé, i n’aprendran un niu… i els adults també!

Només una recomanació pràctica. Mentre duri la onada de fred siberià, aneu ben equipats a la Ruqueria Querubí, ja que, tot i haver calefacció, durant l’hora que esteu asseguts podeu sentir una mica de fred.


PERQUÈ EL QUE NO PODEU ÉS FALTAR A AQUEST ESPECTACLE!

Contacte:
Arnau Vilardebó – 607780402 – www.arnauvilardebo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*