Deu anys 'fent' el pallasso

El dia 24 de febrer es va presentar la programació del VallèsClown 2012, que enguany celebra 10 anys, s’iniciarà el dia 17 de març
Marina Antúnez
El proper 17 de març i fins al 25, Castellar tornarà a viure una setmana molt pallassa. Torna el VallèsClown en el que és ja la 10a edició d’aquest festival. Enguany, s’incorporen algunes novetats i es manté la qualitat d’edicions anteriors i s’oferiran espectacles tant pels infants com per adults. “Enguany es manté l’esquema d’altres anys i la qualitat”, afirma la regidora de Cultura, Pepa Martínez.

En total, al VallesClown 2012 es podran veure 20 espectacles de companyies clown i hi haurà un total de 30 activitats, incloent els tallers, la Gran Pallassada, la xocolatada i la fira de l’Infant. En total, el pressupost de la Setmana del Pallasso és de 50.500 euros.

Hi haurà activitats a l’aire lliure, a l’Auditori i sessions golfes, “tot i que no hi ha cap espectacle que no sigui apte per a tots els públics”, explica el president de La Xarxa i director de Vallès Clown, Gabí Ruíz. La Fira de l’Infant, que sempre té lloc l’últim dia de la setmana, s’allargarà una hora i es comptarà amb més col·laboracions. “Hi haurà tres hores d’activitats al matí i tres més a la tarda”.

A més de la biblioteca, la Xarxa i l’Ajuntament, també s’incorpora el Club Cinema Castelllar Vallès amb dues projeccions de pallassos els dos dissabtes.

Algunes de les companyies que ens visitaran són les de Pere Hosta, Cia. La Bleda, Wandering Orchestre, Cia. Lolita i Corina, Cascai, i l’americana Hillary Chaplain, “que és una pallassa de Nova York que ja coneixia el nostre festival i que està molt contenta de participar-hi”, segons Ruíz.

El lliurament del Sabatot Alegre es farà dilluns 19, coincidint amb la diada de Sant Josep i enguany s’entregarà a Marcel Gros. “El Marcel Gros també celebra aquest any els seus 30 anys de carrera professional”, apunta Ruíz.

També es muntarà una exposició d’homenatge a Manel Vallès (Totó) mort l’any passat, amb la col·laboració de La Puça Espectacles.

D’altra banda, per l’organització del Vallès Clown que es porta a terme a la Sala Blava de l’Espai Tolrà s’ha comptat amb la col·laboració de David Berga, promotor d’espectacles. Durant la Setmana del Pallasso també es regalaran nassos i globus i es farà el sorteig d’una panera, que servirà alhora per a cobrir despeses.

Publicat a www.lactual.cat

Deu anys ‘fent’ el pallasso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*