Què passa a les Borges? – Les Borges aposta per la cultura

L’agenda cultural de les Borges d’aquest cap de setmana ha inclòs un ampli ventall de protagonistes. Teatre familiar amb el Centre de Titelles de Lleida, la commemoració del Dia Internacional de Llibre Infantil i Juvenil, exposicions, i la presentació del llibre ‘La Guerra Civil a les Garrigues, de Josep Rubió.

El Centre de Titelles de Lleida va portar al Pavelló de l’Oli l’obra ‘Gulliver al país de Lil•liput’, la història de Gúlliver, un infant que vol ser capità de goleta, i que cau presoner dels pobladors de Lil•liput, on Gulliver és un gegant. Es tracta d’una obra emmarcada en el primer cicle de Teatre Familiar que impulsa l’Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura, i que ha aplegat gairebé a 200 particip
ants. Com explica el regidor de l’àrea, Francesc Macià, “volem entretenir als infants, però també volem que tota la família vagi al teatre.
Creiem que és una excel•lent manera d’impulsar les arts escèniques a la nostra ciutat”. La tercera i darrera representació, és ‘La princesa i el pèsol’, de la companyia Festuc Teatre, el 28 d’abril.

D’altra banda, la biblioteca Marquès d’Olivart s’ha sumat als actes organitzats per commemorar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que es va celebrar el 2 d’abril, data de l’aniversari de naixement de Hans Christian Andersen. La celebració està impulsada per l’Organització Espanyola pel Llibre Infantil i Juvenil, (OEPLY) i com cada any s’han programat activitats dirigides als seus usuaris més petits. Així, una quarantena d’infants de P3 i P4, han pogut escoltar una selecció dels contes d’aquest personatge tan entranyable de la literatura infantil, explicats per la conta-contes Maria Balcells i la directora de la Biblioteca, Mercè Segarra.

Una trentena de persones van participar, aquest cap de setmana, en la presentació del llibre de Josep Rubió, ‘La Guerra Civil a les Garrigues’, que va tenir com marc la Casa de la Cultura, de la Biblioteca Marquès d’Olivart. L’alcalde de les Borges, Enric Mir, va presidir la presentació en la que l’autor, va explicar el camí que ha seguit per a l’elaboració d’aquesta obra que aborda, per primera vegada de forma global, tot el període bèl•lic, des de l’intent de cop d’estat fins a la total ocupació militar, de la comarca de les Garrigues.

D’altra banda, el dia 2 va acabar l’exposició ‘Finestres a l’interior’, de Mercè Pla, organitzada per Arts25400, mentre que encara continua oberta la mostra ‘Ànima de l’olivera i cube’ de Robert Roset Mateu, a la sala d’exposicions del Mirador. Es podrà visitar fins al proper 20 d’abril.

Què passa a les Borges? – Ajuntament de les Borges Blanques

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*