La Mostra de titelles de Mollet arrenca amb força – Notícies de Mollet i el baix Vallès

Publicat a www.molletama.cat
Marina Escobar

El centre de la ciutat s’omple d’espectadors durant el cap de setmana tot i la pluja que ha caigut les tardes de dissabte i diumenge que han fet suspendre algun espectacle.

Un núvol no va evitar que divendres a la tarda se celebrès la inauguració de la VI Mostra Internacional de Titelles de Mollet. Després de la cercavila inaugural, el núvol va aparèixer just quan començava el primer espectacle a càrrec de Galiot, ‘Palla, pedra, fusta’. Aquest ruixat no va evitar que l’espectacle seguís a l’aire lliure de la plaça Prat de la Riba.

D’altra banda, el clima incert que es predicava per aquest dissabte no ha estat obstacle per l’elevat nombre de visitants que s’han congregat a Mollet del Vallés a fi d’assistir a la VI Mostra Internacional de Titelles.

El matí arrencava amb força i un ampli ventall d’espectacles aptes per a tots els públics que han arribat a reunir més d’un centenar de persones, nens i nenes en la seva majoria, al seu voltant.

La sèrie de funcions que es feien eren molt variades. Així doncs, els més petits podien posar a prova els seus dots com a bons mestres titellaires en els tallers de titelles de guant o escoltar meravellats les històries que s’explicaven a la resta d’espectacles.

Una d’aquestes representacions era SIE7E, que celebrava la seva estrena a Catalunya. L’espectacle de la companyia andalusa YMedioteatro és un dels atractius principals de la VI Mostra gràcies a un mètode innovador de dur a terme les seves funcions. Aquestes es representen en un teatre sobre rodes de poc més de 7 metres quadrats, fet d’on deriva el nom de l’espectacle, on objectes quotidians prenen vida per explicar les històries més còmiques. Malgrat l’encant de l’espectacle el flux de visitants durant el matí ha estat lleument inferior al de la resta d’exhibicions.

La bona rebuda de la Mostra es podia veure reflectida als rostres dels seus assistents amb els somriures més variats donant la sensació que tant petits com grans havien caigut enamorats als braços i les històries d’aquests menuts protagonistes del dia.

A la tarda, el mal temps va tornar a aparèixer en forma de ruixat i fins i tot va caure pedra prop de les set de la tarda. Fet que va obligar a suspendre alguns espectacles.

El mal temps, però, va donar una petita treva al torn de les 10 de la nit, hora en què se celebrava la funció Poemes visuals. La introducció a l’espectacle, adreçat a un públic adult, va córrer a càrrec de Jordi Monserdà, fundador de Galiot teatre i director de la Mostra de Titelles de Mollet, qui va donar pas a la funció agraïnt l’assistència: “Moltes gràcies per haver vingut, cada any som una mica més. Apagarem els llums i farem un fort aplaudiment per en Jordi Bertran, Poemes visuals”.

La foscor de la sala, contrastada només per la tènue llum d’unes espelmes, emmarcava l’escenari. La companyia d’en Jordi Bertran va oferir representacions, amb molta classe i un bon toc d’humor, on les lletres de l’abecedari cobraven vida per transformar-se en personatges i protagonistes de les seves històries.

En acabar l’espectacle, Monserdà va prendre de nou la paraula i va llençar un petit repte a en Bertran: “Et convidem a que facis un espectacle nou i si vols que l’estrenis a la Mostra. Ja ha passat tot el repertori i no en voldrem més fins que ens portis un espectacle nou” concloïa entre bromes i les rialles i aplaudiments del públic.

Galeria de fotos diumenge (Marina Escobar i Núria Munné)
Galeria de fotos matí de dissabte (Marina Escobar)
Galeria de fotos divendres tarda (Guillem Bas)

La Mostra arrenca amb força — www.molletama.cat – Notícies de Mollet i el baix Vallès

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*