Dissabte 20 i diumenge 21 d’abril el Teatre Clavé acull els actes centrals de La petita Mirada, centrada en el llibre de poesies Marina de l’Olga Xirinacs

Aquest cap de setmana, VINE A LA PETITA MIRADA!

Les activitats s’obriran la tarda del dissabte 20 d’abril al Teatre Clavé amb un taller conjunt entre els pares/mares i els fills/es que requereix d’inscripció prèvia; i seguiran el diumenge 21 d’abril de 12h a 14h amb un recorregut pel Teatre Clavé durant el qual les arts escèniques, la poesia i el món marí en seran els protagonistes. Les activitats de La petita Mirada són gratuïtes, s’adrecen a infants d’entre 3 i 8 anys i es poden consultar al bloc www.lapetitamirada.wordpress.com


La petita Mirada és un projecte nou que penja de La Mirada del poeta, una iniciativa que aquest any celebrarà la tercera edició i que estarà centrada en l’obra de la poetessa Olga Xirinacs. La Mirada del poeta s’adreça a un públic adult. Però aquest cop hem volgut dedicar un espai als més petits i és aquí on neix LA PETITA MIRADA.

La petita Mirada gira al voltant del llibre de poesies per a públic infantil titulat Marina i escrit per l’Olga Xirinacs. És precisament aquest llibre, guardonat amb el premi Crítica Serra d’Or de literatura infantil i juvenil l’any 1987, el que articula les accions adreçades a infants des de 3 fins a 8 anys i que es duen a terme en dues fases: una primera fase que s’ha realitzat durant el mes d’abril als centres educatius de Tordera i una segona fase que es farà aquest proper cap de setmana al Teatre Clavé.

Serà precisament durant aquest proper cap de setmana del 20 i 21 d’abril quan es tancarà el procés iniciat a les escoles amb un programa d’actes de caire lúdic i festiu al Teatre Clavé. Les activitats s’obriran la tarda del dissabte 20 d’abril amb un taller conjunt entre els pares/mares i els fills/es. El taller tindrà una durada aproximada de 40 minuts i es durà a terme en grups limitats. Per tal de poder organitzar-lo, cal inscriure’s prèviament a alguna de les franges horàries següents: 16h, 17h o 18h. Les inscripcions es poden fer fins el dijous 18 d’abril al Teatre Clavé, ja sigui de manera presencial o bé trucant al telèfon 93 765 05 72.

L’endemà diumenge 21 d’abril de 12h a 14h al Teatre Clavé serà quan es tancarà definitivament La petita Mirada. Els infants, pares, mares i familiars participants podran seguir un recorregut pel Teatre Clavé durant el qual les arts escèniques, la poesia i el món marí en seran els protagonistes i els convidaran a participar activament en totes les propostes. Totes les activitats de La petita Mirada són gratuïtes.

Amb La petita Mirada es vol crear un espai durant el mes d’abril en què els infants puguin experimentar i descobrir les disciplines de la música, la dansa, el teatre i les belles arts d’una manera lúdica i divertida; al mateix temps que comparteixen una mateixa experiència amb iguals a l’escola, però també amb pares, mares i familiars durant el cap de setmana al Teatre Clavé. Amb La petita Mirada també es pretén que els infants s’endinsin en el món de la poesia treballant a partir d’elements que suggereix l’obra Marina de l’Olga Xirinacs.

La petita Mirada està organitzada per la Fundació Teatre Clavé i compta amb el suport de l’Ajuntament de Tordera i de la Diputació de Barcelona.

La poetessa, Olga Xirinacs
Nascuda a Tarragona el 1936 i resident en aquesta ciutat, l’Olga Xirinacs és escriptora i professora de piano. Escriu poesia, novel·la, contes i assaig i assegura que se sent còmoda amb tots els gèneres. Al llarg de la seva trajectòria professional, les seves obres li han merescut nombrosos premis de la literatura catalana, entre ells el premi Josep Pla (1982) per Interiors amb difunts, el Premi Sant Jordi (1984) per Al meu cap una llosa, el premi Ramon Llull (1986) per Zona marítima o el premi Crítica Serra d’Or de literatura infantil i juvenil (1987) per Marina, entre d’altres. El 1990 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

>> Més informació: www.lapetitamirada.wordpress.com

Teatre Clavé
Pl. Miquel Martí i Pol s/n
08490 Tordera
Tel. 93 765 05 72

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*