Manifest de l’associació de professionals de circ de Catalunya (APCC) per al dia mundial del circ

Manifest de l’Associació de professionals de circ de Catalunya(APCC) per al dia mundial de circ,

Escrit per Jordi Jané, periodista i crític circense

Estimat públic:

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) se suma a la diada amb la redacció i publicació d’un manifest per reivindicar la gran vitalitat del circ català malgrat les retallades en els espais i plataformes d’exhibició i la davallada d’aportacions públiques.

Avui, 20 d’abril, celebrem el Dia Mundial del Circ. Abans de començar aquest espectacle, volem recordar la importància de les arts del circ en la cultura universal i en la qualitat de vida de les persones.

El circ és l’espectacle més antic i alhora el més modern: ens regala principis eterns i estètiques constantment noves.

Al circ hi conviuen totes les cultures i totes les llengües del planeta: és un model perfecte de pau i d’harmonia.

El circ és acció, bellesa, emoció: és un art per a tothom i per a totes les edats.
L’artista de circ treballa amb el cos, la ment i l’esperit: se supera contínuament a ell mateix al servei de l’alegria col·lectiva.

L’artista de circ repta les forces del Cosmos sense ficció ni engany: sempre a la vista del públic. Com va dir Sebastià Gasch, ‘el circ és l’imperi de la veritat’.

Els circaires estan molt agraïts als governants que entenen els valors del circ com una poderosa aportació al benestar social i a l’imaginari col·lectiu.

Precisament per això, en aquests moments tan difícils en què una colla de lladres que algun dia estaran en recerca i captura ens obliguen a estrenye’ns el cinturó, la gent de circ exhortem els nostres governants a no escanyar més la cultura i a considerar el circ, les arts i l’educació com el que en realitat són: la base irrenunciable d’una societat justa, lliure, responsable i feliç.

Visca el circ i visca la cultura!

Barcelona, 20 d’abril 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*