Els espectacles de titelles de companyies d’arreu del món tornen a Gavà – elbruguers.cat

amutiavall
La tinenta d’alcalde, Apolonia Herrera, destaca les novetats i la qualitat del Festival a la carpa Yourte.

Alumnat dels centres educatius gaudeixen dijous i divendres de l’espectacle Amunt i avall amb Joana Raspall, preludi del Festival Internacional de Titelles que se celebrarà aquest cap de setmana

La representació d’aquest espectacle, destinat als escolars, és una de les novetats d’aquesta edició del Festival, un esdeveniment organtizat per l’Ajuntament de Gavà, que sota la direcció artística de la Fundació la Xarxa, presenta dues novetats destacades. Amunt i avall amb Joana Raspall, creat per la companyia l’Estenedor Teatre té per objectiu apropar la poesia d’aquesta autora, de la qual se celebra el centenari, a l’alumnat de Gavà. Les diferents representacions es duen a terme a la carpa Yourte ubicada a la Torre Lluc.

La tinenta d’alcalde de Serveis Personals, Apolonia Herrera va voler destacar les novetats d’un Festival “que ara per la situació de crisi que vivim i d’acord amb la Fundaió la Xarxa té periodicitat biennal”. En concret va valorar molt positivament la possibilitat que tenen “els escolars de Gavà de conéixer a una autora com Joana Raspall a través d’un espectacle i un recinte que crea una màgia especial”.

L’altra novetat és el debat Un Festival avui, per què? Un espai de discursió entorn del fet cultural entès com a esdeveniment. Tindrà lloc  divendres 10, a les 18 hores, a l’espai Yourte ubicat al parc municipal. L’acte comptarà amb la participació de destacats professionals del sector com Ramon Simó, director del Grec Festival de Barcelona; Mónica Ruz i Maite Serrat, de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, i Jean Kaplan, director del Festival Marionnettissimo Migdia Pirineus. Actuarà com a moderador Jaume Amigó, president de la Fundació Xarxa.

I ja el cap de setmana se representaran les més de 22 propostes que presentaran companyies d’arreu del món. La Torre Lluc, on hi haurà diferents espais per fer-hi representacions, la Rambla, la plaça Major, la plaça de la Pagesia, el jardí del Museu, el Museu i l’Espai Maragall son els escenaris del Festival.  “Un Festival referent arreu de Catalunya que en aquesta edició porta les millors companyies i espectacles no només del nostre país sinó d’arreu del món”, explica Herrera  qui convida a “tots a gaudir de la màgia dels titelles”.

Publicat a http://www.elbruguers.cat/index.php/cultura/1439-festival-internacional-de-titelles.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*