La Festa del Circ Social de Nou Barris. Divendres 31 de maig a la Plaça Roquetes (Barcelona)

Festa de circ social

La Festa del Circ Social de Nou BarrisDivendres 31 de maig 201317h – Plaça Roquetes (Barcelona)

 

Des del mes d’octubre del 2012 fins al juny del 2013 més de 500 nens i nenes d’edats compreses entre els 7 i els 18 anys han pogut conèixer i treballar diferents tècniques de circ a les sessions setmanals que s’han programat a les instal·lacions de L’Ateneu Popular 9 Barris. Concretament, al llarg del curs 2012-2013 L’Ateneu ha desenvolupat diferents projectes de circ social:

1. El projecte Tallers de circ en el temps de lleure, conjuntament amb els Casals Infantils de Roquetes, Canyelles, Trinitat Nova i Verdum.

2. El projecte Fem Salut a través del circ dirigit a adolescents i en coordinació amb la Taula de Franja (la qual reuneix als diferents agents educatius del territori com els educadors de carrer, Plans Comunitaris i Instituts). Ha tingut el suport del Districte de Nou Barris, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

3. El projecte Amics i Circ, al barri de Baró de Viver (Sant Andreu, Barcelona) amb l’AFEV i l’equip de treball comunitari de la zona amb el suport del Consorci d’Educació de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

A banda de per donar a conèixer una activitat creativa i estimulant com és la del circ, aquests projectes han servit per desenvolupar aspectes com el treball en equip, el desenvolupament psicomotriu, la disciplina i capacitat de superació personal, etc. També per treballar qüestions relacionades amb la promoció de les relacions socials i comunitàries o la promoció dels serveis i projectes que treballen en el territori.

La Festa del Circ Social es va iniciar com el final de curs dels projectes d’educació artística i en valors a través del circ que des de L’Ateneu Popular 9 Barris fem amb els Casals Infantils dels barris de Trinitat Nova (‘El Desván’), Verdum (Grup Muntanyès), Roquetes (SOIA) i Canyelles (PDI).

Ara ja és una gran festa, on conflueixen tots els projectes d’educació en circ per a infants, adolescents i joves, que estan coordinats amb la Taula de Franja i que compten amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

També hi col·laboren més projectes socials i educatius, i a la festa hi estan convidats tots els veïns i veïnes, Instituts, col·legis i tothom que vulgui gaudir del circ com a eina de transformació social.

Cada any es celebra en un dels següents barris: Trinitat Nova, Canyelles, Roquetes i Verdum. Aquest any anirem a Roquetes a celebrar-ho.

En el vídeo de resum del 2012 veureu quin és l’ambient que es viu en aquesta festa:
http://youtu.be/Wc36xfgwN9I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*