Un renovat Festus proposa dos dies d’expressions artístiques al carrer – Torelló

Logo_AjuntamentdeTorelló

Una nova edició del Festus-Festival d’Arts al Carrer omplirà d’activitats artístiques el centre de Torelló. Serà els propers 28 i 29 de juny, en una edició en que el Festus torna al format de dos dies. Amb la intenció d’esdevenir una proposta singular dins de l’àmplia oferta de festivals d’arreu del país, el Festus proposa com a eix central el concepte de moviment, entorn del qual es bastiran nous muntatges.

Una vintena llarga de propostes completen la programació que començarà divendres al vespre amb una sessió de percussió corporal a càrrec SSM Big Hand, grup dirigit pel bateria osonenc, Santi Serratosa, i l’espectacle itinerant de la companyia De Mortimers.
rrppFestus2013

Al llarg de divendres i sobretot dissabte s’aniran succeïnt les actuacions, instal·lacions i noves propostes, que tenen en comú la multidisciplinaritat: Carlos Valverde, un artista visual que farà una intervenció al carrer que interaccionarà amb el públic; Device-Displayce presentarà una peça que explora la relació entre la imatge i el so; Enric Farrés & Quim Packard i El Conde de Torrefiel, dos artistes visuals i una companyia de teatre i dansa que dissenyaran un recorregut psicodèlic pels jardins de l’Espona; Ocellot i Lluís Huedo, que barrejaran la música i les arts visuals; o la fotògrafa Tanit Plana que farà una peculiar caminada pels voltants de Torelló. Juntament amb aquestes propostes també hi haurà espectacles relacionats amb el moviment com Cia Blanco Roto, Jordi Galí, Los Zinc Co; i altres espectacles multidisciplinaris i de creació de Nura Dansa, Bradien i Eduard Escoffet, Insectotròpics o Toti Toronell i muntatges sorprenents o transgressors com els de Diana Gadish, Generatio Spontanea, Ireneu Tranis, Los Man Ones, Orchestra Fireluche, Pere Faura, Tiger Menja Zebra, Tuya o Zero en Conducta.

Música, poesia, instal·lacions, teatre, espectacles de carrer, arts visuals, clown, dansa, circ, multimèdia, narracions, música amb instruments de joguina, fotografia, titelles corporals… conformen l’ampli ventall de l’oferta del Festus 2013. La major part d’aquestes activitats tindran lloc en espais del centre com ara els jardins de Can Parrella i de l’Espona, la plaça de la Vila, la plaça Vella i el pati interior de Can Parrella.

Al costat de la programació oficial, també hi ha l’Off Festus amb les propostes que ofereixen entitats, bars i sales de Torelló. I en el marc del FesFira, al llarg de dissabte, diversos creadors s’instal·laran a la Fira del Festus presentant els seus treballs de forja, il·lustració, pintura, disseny, fotografia, artesania…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*