Festa Major de Torelló 2013. Del 25 de juliol al 2 d’agost

Festa Major de Torelló 2013

Del 25 de juliol al 2 d’agost, Torelló celebrarà la seva Festa Major, la programació de la qual es va presentar aquest dimarts als jardins de l’Espona. L’alcalde de la població, Santi Vivet, va destacar la varietat del programa d’actes i va expressar el desig que sigui el màxim de participativa. El pregó, divendres 26 de juliol, anirà a càrrec de l’Escola Rocaprevera, que aquest any celebra el 125è aniversari.

El tècnic de Cultura de l’Ajuntament, Pep Tines, va presentar el cartell guanyador del concurs d’aquest any, que és obra del dissenyador local, Guillem Pigallem. Acte seguit va repassar els actes de la Festa Major, “d’una estructura similar a la d’altres anys”, d’entre els quals va destacar els actes tradicionals, com els gegants, les sardanes, el correfoc, els espectacles infantils, el cinema a la fresca o l’habitual actuació de la Maravella; i d’altres més institucionals com la descoberta de la placa amb el nom de Josep Bardolet a l’Hotel d’Entitats, la cessió a l’Arxiu dels pergamins de la Cúria del Castell de Torelló (a càrrec de l’ADET) o les jornades de portes obertes amb visites guiades al Museu de la Torneria. També va destacar l’oferta teatral on, a més dels dos muntatges del grup local Xarxa, també es podrà veure la comèdia ‘T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré’ i l’espectacle del mag Lari.

Bona part de la programació de la Festa Major va a càrrec dels Deixebles de Sant Feliu. La nova junta, encapçalada pel nou president, Arnau Segura, van explicar que “per començar a engrescar la gent” han enregistrat un vídeo promocional que difondran a través de les xarxes socials. La programació té alguns canvis en relació a d’altres anys, el més significatiu dels quals és l’organització d’alguns actes per al públic infantil perquè “volem obrir-nos més i que els nens participin a la festa”. En aquest sentit, s’estrena la Porronada Infantil i es farà un concert per a públic familiar amb The Penguins. Justament, el dijous 25, just després de la Porronada Infantil, s’iniciarà la Festa del Batre i la Civada, per a la qual s’ha “reinventat” l’inici i s’estrenarà la carrossa. Els concerts i la Zon@Fondu s’emplaçaran darrere del pavelló, on aquest any s’estrena el nou espai La Base. Els grups que participaran en els concerts, Ressaka, Boikot i The Covers Band, divendres, i els de Els Flipats, Les Oques Grasses, Betagarri i Deixebles Band, dissabte, s’han escollit a través d’una enquesta a facebook.

Alguns actes han saltat de la programació per diferents motius, com el Cutringter, el Karronkhan o la Festa Cutre, mentre que se n’incorporen d’altres com el Sopar al Revés o el Volei, que es recupera. Es mantenen com a esdeveniments fixos la Dansa dels Verds, el Polifang, la Matalassada Popular (que se li vol donar més embranzida), el Concurs de pedra/paper/tisores, la Batalla Campal de Cebetes, el Deixeble d’Acer (amb noves proves), el Sopar de Solters i Solteres, el Concurs de guitarra sense guitarra, el Riminí i el Joc d’Algu. Capítol a part mereix el Poliphilo que compleix 25 anys i excepcionalment s’ha convidat a participar-hi als veterans que van iniciar aquest esport/activitat.

En definitiva, Torelló es prepara per viure una Festa Major amb 9 dies d’activitat, molt variada per tal de complaure tots els públics. Com cada any, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament ha editat el programa de Festa Major que s’està distribuint casa per casa.

PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR

Teatre Cirvianum
Pl. Nova,10
08570 Torelló

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*