Joves: El Teatre Cirvianum presenta un cicle de teatre osonenc amb els espectacles de La Nota Teatre, L’Ou Cost i Corcia Teatre

Cirvianum Torelló

El Teatre Cirvianum acull, aquest cap de setmana, el cicle Teatres d’Osona, amb la posada en escena de tres muntatges de companyies de la comarca, un dels quals, a més, amb caràcter d’estrena. La Nota Teatre, L’Ou Cost i Corcia Teatre seran els grups encarregats, divendres, dissabte i diumenge, de protagonitzar els tres espectacles.

Per començar, divendres a les 9 del vespre, La Nota Teatre estrena el seu nou espectacle ‘Hora de Hits’, amb direcció escènica i musical d’Antoni Font i arranjaments i enregistraments d’audio d’Arnau Tordera. Amb els intèrprets Marc Casanova, Laura Domènech, Antoni Font, Irene Gonzalo, Eduard Mauri i Guillem Rico, La Nota Teatre proposa un recorregut pel més emblemàtic del teatre musical de Broadway. Així, en un repertori de 30 temes -tots ells traduïts al català- hi estaran representants espectacles com ‘El mag d’Oz’, ‘Cats’, ‘Els miserables’, ‘Cabaret’, ‘El violinista a la teulada’, ‘Moulin rouge’, ‘Rent’, ‘Billy Elliot’ o ‘Oliver’. En definitiva, ‘Hora de Hits’ és un espectacle per a tots els públics “per aprendre i gaudir de la màgia i la nostàlgia del teatre musical”.

Cirvianum Torelló

Cirvianum Torelló

L’endemà dissabte, també a les 9 del vespre, serà el torn de ‘Càsting’, a càrrec de la companyia L’Ou Cost. En aquest cas, el grup osonenc proposa un gènere ben diferent del del dia anterior, ja que ‘Càsting’ és un muntatge sense paraules “divertidíssim i gamberro”. Es tracta d’un espectacle de creació pròpia de la companyia vigatana L’Ou Cost, que s’inspira en tots aquells artistes (o no) que es busquen un camí en el món de l’espectacle presentant-se a una prova de càsting. N’hi ha que triomfen perquè ho fan molt bé. N’hi ha que triomfen just pel contrari. I fins i tot n’hi ha alguns que fracassen. L’Ou Cost  s’ha fixat en aquests darrers. La direcció de ‘Càsting’ ha anat a càrrec de Pep Simon i els intèrprets són Lluís Bové, Carles Font, Xevi Font, Marc Freixenet i Jacob Valltramunt.

Teatres d’Osona es tancarà diumenge, a les 6 de la tarda, amb la posada en escena de ‘Pacamambo’, una producció de Corcia Teatre. ‘Pacamambo’ és original de Wajdi Mouawad, l’autor del gran èxit de la temporada passada, ‘Incendis’ i de ‘Litoral’. A ‘Pacamambo’, una nena, la Julie, ha estat trobada després d’una desaparició de tres setmanes. El psiquiatre la interroga per comprendre per què ella i el seu gos s’havien tancat al soterrani amb el cadàver de l’àvia de la nena… El llegat de l’àvia en morir és el somni de ‘Pacamambo’. ‘Pacamambo’ és, en el fons, la vida. I aquesta obra de teatre és, ni més ni menys, un cant a la vida.

L’espectacle de Corcia Teatre ha estat dirigit per Montse Albàs i compta amb les interpretacions de Marta Parramón Girvent, Joan Roura, Monserrat Grau i Jordi Arqués.

La representació a Torelló de ‘Pacamambo’ forma part dels actes del Dia Mundial de la Salut Mental a Osona. Precisament, al final de l’obra es farà un col·loqui al Foyer del teatre amb alguns dels actors de la companyia i el psiquiatre infanto-juvenil del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), Dr. Daniel Jiménez.

Finalment, cal destacar que qui vulgui veure els tres espectacles d’aquest cap de setmana té l’oportunitat d’adquirir l’abonament Teatres d’Osona, amb el qual s’obté un descompte del 30 per cent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*