Comentari i espectacles destacats de la Mostra Butaka Jove – Notícies de la Fundació Xarxa

VIII MOSTRA BUTAKA D’OLESA

Olesa de Montserrat acull, des de fa 8 anys, la Mostra Butaka de teatre per a joves.

Durant el cap primer cap de setmana d’octubre, a Olesa de Montserrat, s’han pogut veure un total de 8 espectacles de diferents gèneres i formats, des de text fins al mentalisme, passant pel teatre còmic o el circ, de gran i petit format. A més a més també ha estat una oportunitat per a mostrar espectacles de companyies amateurs.

El Showcases realitzat el matí de dissabte i organitzat per la Fundació Xarxa, és un espai de la Mostra Butaka, on companyies que no han estat seleccionades per a exhibir els seus espectacles en l’esdeveniment, tenen l’oportunitat de mostrar-ho en forma de tast o resum de l’espectacle. En l’hora i mitja de durada del Showcases, es van poder veure un tast de 10 espectacles molt diversos en una trobada entre les companyies, els programadors i altres professionals del sector.

Tant la Mostra Butaka com el mateix circuit Butaka, format per onze poblacions catalanes des de fa ja 10 anys, treballen amb els objectius de proporcionar un lloc per a que les companyies puguin difondre els seus espectacles, promocionar actors i actrius i companyies novelles que es forjaran com a futurs professionals, ajudar a la creació d’espectacles i poder oferir als joves adolescents una oferta de teatre específica per a la seva edat i de qualitat.

Fundació Xarxa – Destaquem de la Mostra Butaka

The Friki Shakespeare's ShowThe Friki Shakespeare’s Show

The Freki Shakespeare’s Show, de la Cia. Produccions Mones, el qual narra en clau de comèdia la literatura dramàtica de l’autor anglès concentrada en 60 minuts. Grans actuacions i un muntatge dinàmic, coherent i ben estructurat, fan d’aquesta proposta un espectacle entretingut i interessant i pensem que, sense necessàriament voler-ho, d’un gran valor pedagògic quan a l’autor i el gènere teatral. El públic jove assistent (i els no tan joves també), van gaudir molt de la proposta.

Belle RêveBelle Rêve

Belle Rêve de la Cia. Delikatessen és una comèdia musical a capella amb molt de talent a escena i un fi sentit de l’humor canalitzat a través de la veu cantada i la posada en escena. Un espectacle musical amb un repertori variat.

CubeCube

Cube de la Cia. Kulbik Dance una proposta de dansa contemporània ja consolidada, molt atractiva per al públic juvenil on, sobretot, destaca la precisió tècnica i l’energia dels quatre ballarins, la música i la coreografia.

Els guapos són els rarosEls guapos són els raros

Els guapos són els raros de la Cia. Els raros Produccions, ens trobem una comèdia ambientada en el context juvenil per excel•lència: l’institut. Amb una història propera i un ritme trepidant s’agraeix el risc i la voluntat de la companyia per crear una obra orientada especialment al públic butaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*