La Festa de Santa Eulàlia 2014, també per a infants i joves | Barcelona Cultura

Cartell Festes de Santa Eulàlia - Barcelona 2014

Un any més arriba la festa de l’antiga patrona de la ciutat, la festa de la Laia! Durant 4 dies la ciutat s’omple de les tradicions més familiars i es vesteix de festa major d’hivern per celebrar Santa Eulàlia.

D’entre les activitats que no us podeu perdre, el dissabte 8 a les 12 h del matí farà la primera actuació la flamant nova Moxiganga de Barcelona, una dansa on els ballarins formen torres i figures! El mateix dia és el de la cercavila dels gegantons, la ballada dels cavallets convidats, dels tabalers i dels falcons de Barcelona.

El diumenge 9 s’iniciarà la jornada amb la trobada de gegants, la diada castellera i el seguici de Santa Eulàlia, on veureu el ball de la gegantona Laia, de l’Àliga i els gegants de la Ciutat, i el Ball de Santa Eulàlia. El mateix dia a la tarda està programada una altra de les novetats d’aquest any: l’actuació Eulàlia de l’Esbart Ciutat Comtal dins del bonic marc de l’interior de la Catedral. Els amants del foc i els petards tindreu el vostre moment en el seguici i correfoc dels diables petits, i després el correfoc de Santa Eulàlia, que tancarà la jornada.

La Laia a més, s’uneix també a la commemoració del Tricentenari, amb actes com el Born guarnit de llum per a l’ocasió i una trobada dels cavallets cotoners de tota Catalunya.

Però no us penseu que tot haurà acabat el diumenge, ja que el dimecres 12, dia de Santa Eulàlia, la festa encara cueja i acabarà amb l’esperada trobada i passejada de les gegantes Laies.

I durant tots els dies, per tercer any, la ciutat brillarà amb el programa Llum BCN, que il·lumina els edificis i espais de la ciutat.
Preparats per la festa?

Santa Eulàlia 2014 | Barcelona Cultura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*