Nova edició de ‘Joc al Ninot’ a Lleida, del 18 de gener a l’1 de març

EL CICLE JOC AL NINOT DUU DE NOU ELS TITELLES A LLEIDA DURANT ELS MESOS D’HIVERN

Us presentem la programació del 19è cicle Joc al Ninot, un cicle adreçat als més menuts de la casa, que les famílies lleidatanes esperen amb il·lusió, ja que aquest és l’únic cicle destinat al públic infantil que actualment hi ha a les Terres de Lleida, i que a més es realitza en ple hivern, època en què, malauradament, hi ha menys propostes culturals adreçades a aquesta franja d’edat. Cinc matinals de diumenges, al llarg de tres mesos, amb doble horari d’actuacions plenes d’històries, d’aventures i cançons on els titelles són sempre els protagonistes.

El cicle Joc al Ninot es proposa apropar el teatre de titelles als més menuts, tot oferint-los espectacles de qualitat, que els permetin gaudir i compartir una experiència cultural intergeneracional. Per a l’edició de 2015, el cicle Joc al Ninot reunirà 5 espectacles i 4 companyies.

Fem sonar les Musiquetes és una companyia que pretén acostar els més petits al món de la música a partir del descobriment i el treball de les cançons catalanes que, al llarg dels anys, han fet cantar i parar l’orella als més menuts. Presentarà, per primer cop a Lleida, l’espectacle Musiquetes de paper

L’Estenedor Teatre, tot un referent a Catalunya i amb més de 35 anys d’història artística, ens portarà Menuda, el relat de la Berta, una nena petita d’edat i mida, però que està farta que li diguin “menuda”. És per això que emprèn un llarg viatge, per poder realitzar el seu somni: ser tant gran com els altres. També la veterana companyia Mercè Framis, que centra el seu treball en el teatre d’ombres, ens presentarà Compare Llop Comare Truja.

El Centre de Titelles, per la seva banda, també hi serà present, amb Kissu  i Xim, les seves dues darreres produccions; dos espectacles que no paren de girar per Catalunya i Espanya, i que aquest cop s’aturaran a Lleida perquè en puguem gaudir tots plegats. Aquests dos espectacles comptaran amb el suport d’un intèrpret en llengua de signes, fent-los accessibles a les persones sordes. Amb la col·laboració de l’Associació Deixa’ns Signar, seran traduïts a la llengua de signes catalana.

D’altra banda, i per tercer any consecutiu, el Centre de Titelles de Lleida torna a posar en marxa una campanya en suport a la Fira de Titelles; una iniciativa per fer front a les retallades i per implicar encara més la ciutadania en aquest esdeveniment. Tant qui pugui acudir a veure els espectacles del cicle com qui no, podrà comprar entrades de la Fila 0 a 5 € cada una, com a aportació econòmica altruista i la recaptació de la qual es destinarà íntegrament a tirar endavant la Fira de Titelles. Es podran adquirir al Centre de Titelles, al CaixaForum Lleida els matins d’actuació o fent una aportació al número de compte ES05 2100 3602 2625 0002 0206. També amb aquesta finalitat s’ofereix l’espectacle Kissu, del Centre de Titelles. Les entrades per a les dues sessions es vendran a 10 i 8 € i la diferència de preu també es dedicarà a la Fira de Titelles.

Organitza:El Centre de Titelles de Lleida amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, l’I.E.I. i el CaixaForum Lleida.

Espai, horaris i preus de les actuacions: A CaixaForum Lleida, situat a l’Avinguda de Blondel, 3. Totes les actuacions seran a les 11 h i a les 12.30 h.

Els preus de tots els espectacles són de 7€ a platea i 5€ a amfiteatre – excepte Kissu, 10 € platea i 8 € amfiteatre-, i les entrades es poden adquirir al Centre de Titelles, reservant-les al 973 27 02 49, a centre@titelleslleida.com o al mateix Centre de Titelles de dilluns a divendres de 10 h a 15 h. També es poden adquirir el mateix dia de les actuacions de 10 h a 13h al CaixaForum.

 

Dies del Cicle, companyies i espectacles (2015):

18 gener

Centre de Titelles de Lleida

Kissu  –  50 min

Kissu - Centre de Titelles de Lleida

En Kissu, el cadell de llop, s’ha perdut. Creient que és un gosset abandonat, la Duna i el seu avi l’acullen a casa. Però què passarà quan aquest descobreixin que en Kissu és un llop?

Campanya en suport a la Fira de Titelles:

Adquireix la teva entrada i la diferència de preu es destinarà a tirar endavant la Fira.

 

25 gener

Fem sonar les Musiquetes

Musiquetes de paper – 55 min

Musiquetes de paper

Un molí, un bosc ple d’animals, una rata que sempre s’escapa amb la boca plena i un avi que no se’n perd ni una: la música dels nens i nenes de començament de segle passat i les seves joguines preferides, els teatrets de paper.

 

1 febrer

L’Estenendor Teatre

“Menuda” – 55 min

Menuda - L'Estenedor

La Berta és una nena petita d’edat i de mida. Farta de que li diguin “menuda” emprèn un llarg viatge per poder realitzar el seu somni: ser tant gran com els altres.

 

8 febrer

Cia. Mercè Framis

Compare Llop Comare Truja –  55 min

Compare Llop Comare Truja - MERCÈ FRAMIS

Compare llop afamat mira d’aconseguir una espelma per als porcells de comare truja. Aquesta recerca el farà entrar en contacte amb una sèrie de personatges que se succeeixen per la seva relació causal.

 

1 març

Centre de Titelles de Lleida

Xim – 40 min

Xim - Centre de Titelles de Lleida

Xim és un petit ximpanzé, simpàtic i un pel entremaliat que s’ha perdut. Juntament amb la seva cuidadora viatges per tot arreu buscant a la seva família.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*