La companyia Menú Teatral, Ana Roca i Helena Torres, guanyadors de la primera edició de DespertaLab Cicle de creació escènica 2015

La companyia Menú Teatral, Ana Roca i  Helena Torres, guanyadors de la primera  edició de DespertaLab  Cicle de creació escènica 2015

– La companyia Menú Teatral, amb ‘La pista’, guanya el primer premi del Cicle de creació escènica DespertaLab, resultat de la unió de la beca Desperta de la Nau Ivanow, en col·laboració amb aPortada, i del cicle Atrium Lab de la Sala Atrium.

– En aquesta edició, s’ha ampliat la dotació a 3 categories: els tres espectacles guanyadors tenen la cessió durant 4 setmanes d’una sala d’assaig a la Nau Ivanow; 10 dies de presentació de l’obra a la Sala Atrium; l’accés al Viver de Creadors de la Nau Ivanow; el suport en el contacte amb programadors; la comunicació i difusió del cicle i de l’espectacle, i la formació en comunicació estratègica en la importància de la comunicació. A més, el primer premi rebrà una dotació econòmica de 2.000€ i el segon, de 1.000€.

Barcelona, 26 de gener de 2015.- La companyia Menú Teatral amb l’espectacle La pista ha guanyat el primer premi de la primera edició del Cicle de creació escènica DespertaLab. El segon premi és per a la companyia d’Ana Roca i l’espectacle Baiolong i el tercer per a Helena Torres i el projecte Esperar.
 
A través del Cicle de creació escènica DespertaLab es posa a l’abast dels artistes i companyies l’espai i les condicions tècniques adients per a la creació, la producció, la comunicació-difusió i l’exhibició d’una obra teatral. L’objectiu del cicle és donar suport als creadors i companyies en el procés de creació de les seves obres i contribuir a la seva entrada en les xarxes professionals de difusió i exhibició artística.

Tots tres guanyadors tenen la cessió durant 4 setmanes d’una sala d’assaig a mitja jornada a la Nau Ivanow; 10 dies de presentació de l’obra al públic a la Sala Atrium de Barcelona; l’accés al Viver de Creadors de la Nau Ivanow per dur a terme les tasques de producció; el suport a la companyia beneficiària en el contacte amb programadors que puguin acollir l’espectacle a les seves sales; la comunicació i difusió des del departament de comunicació de la Sala Atrium i d’aPortada del cicle i de l’espectacle, i la formació de l’agència aPortada en comunicació estratègica en la importància de la comunicació a l’hora d’afrontar un projecte teatral (media training, presentació, sessió de gràfics, invitació premsa, gestió d’entrevistes, reportatges, agendes, etc.).  

A més, el primer premi rebrà una dotació econòmica de 2.000€ i el segon, de 1.000€.

‘La pista’, a partir de la pel·lícula Danzad, danzad, malditos
 
La proposta neix de l’impacte que produeix en la companyia They shoot horse, don’t they?, de Sydney Pollak, filmada als anys 70 i que reflecteix la crisi del crack del 29 als Estats Units. Els va impactar la seva brutal actualitat i els va impressionar com una situació, aparentment tan llunyana per temps i localització geogràfica, podia ser tan propera i hi podien trobar tantes similituds amb la crisi i la societat actual.  

Més informació

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*