EuropeCalls. Oportunitats del Programa Horizon 2020 per a les empreses culturals i creatives

06.03.2015 / SESSIÓ INFORMATIVA:

EuropeCalls. Oportunitats del Programa Horizon 2020 per a les empreses culturals i creatives

L’OBJECTIU DE LA JORNADA és incentivar i fomentar la participació de les empreses culturals i creatives en el Programa Horizon 2020 de la Unió EuropeaHorizon2020 és el programa de finançament per a la investigació i la innovació per als propers 7 anys que ofereix la Unió Europea. És un programa emblemàtic de la UE l’objectiu del qual és garantir la competitivitat global d’Europa. Es focalitza en tres punts: aconseguir el creixement econòmic i la creació d’ocupació; fer-ho a través de la investigació i la innovació; i que els projectes tinguin impacte social. Horizon 2020 es fa extensiu a totes les àrees que siguin susceptibles de presentar projectes d’innovació, transnacionals, que utilitzin les TIC i que tinguin un impacte positiu a la societat. Existeixen convocatòries específiques en l’àmbit de les indústries culturals i creatives (ICC). Aquestes s’inclouen dins del “Lideratge industrial” i els “Reptes Socials”.

 

UNA JORNADA ADREÇADA A les empreses culturals i creatives susceptibles de presentar projectes d’innovació, transnacionals, que utilitzin les TIC i que tinguin un impacte positiu en la societat.

 

HORARI I ESPAI

Divendres 6 de març,  de 9:45h a 12:30 h.

Sala d’actes de l’Arts Santa Mònica. Rambla de Santa Mònica, 7. Barcelona 08002.

 

9.45h – 10.00h. Registre inscrits

10.00h – 10.15hBenvinguda i presentació de la jornada a càrrec d’Àlex Navarro, coordinador d’Europa Creativa Desk –  MEDIA Catalunya, de l’Àrea de Mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

10.15h – 11.15h. Presentació del Programa Horizon 2020 i de les convocatòries específiques destinades a les Indústries Culturals i Creatives en l’àmbit dels Reptes Socials, a càrrec d’Aïda Díaz, del Servei de Projectes Europeus i Internacionals (SPEI) de l’Àrea d’Internacionalització de l’AGAUR (Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca). Representant Autonòmica del Punt Nacional de Contacte del Programa Horizon 2020 en els àmbits de les societats inclusives, innovadores i reflexives i de la Ciència, amb i per a la Societat.

– Estructura i principis generales.

– Aspectes tècnics de les convocatòries

11.15h – 11.45h.  Exemple de bona pràctica. Projectes del sector cultural i creatiu beneficiari en del Programa Horizon 2020 en la darrera convocatòria.                  

11.45h – 12.15h. Precs i preguntes

12.15h – 12.30h. Conclusions finals i clausura de la sessió a càrrec d’Àlex Navarro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*