LA COMPANYIA LAZZIGAGS CELEBRA EL SEU 15è ANIVERSARI

Lazzigags 15 anys

Lazzigags es consolida com una de les empreses referents en el teatre a les escoles i la producció d’espectacles de format familiar.

Ja han passat quinze anys des que Lídia Linuesa i Miquel Agell decidissin crear la companyia Lazzigags, amb el doble objectiu de produir teatre i apropar-lo a un públic infantil i juvenil. Lazzigags és una companyia lligada a la docència teatral en centres de primària i secundària i a la producció d’espectacles propis.

La companyia Lazzigags s’ha consolidat com un dels referents del teatre infantil i juvenil i actualment treballa en vint centres educatius de Barcelona i compta amb més de 800 alumnes repartits en 70 grups de teatre. El seu equip pedagògic està format per més de 21 professionals, tots llicenciats en art dramàtic, que són els encarregats de transmetre l’amor pel teatre sota els valors que han marcat sempre la companyia: professionalitat, qualitat i diversió.

Com a productora teatral han produït nombroses obres entre les que destaquen Pippi Langstrump el musical (guanyadora de tres premis Réplica i que aquest any celebra el seu desè aniversari tornant al Teatre Regina), Tom Sawyer detectiu, Sherlock Holmes i el club dels pèl-rojos, Ojos verdes i Reacció.

Fruit de la constància i la qualitat de la seva feina, compten amb nombrosos premis del sector. Han guanyat durant tres anys consecutius (2012, 2013 i 2014) el primer premi en les Jornades Joves de Creació Artística, impulsades per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona al Teatre Lliure, el primer premi en el concurs organitzat per Acció Escolar del Congrés de Cultura Catalana dins la campanya “El país a l’escola” (2003 i 2004), entre d’altres.

Durant els quinze anys de vida, han passat per la Companyia nombrosos actors i creadors de teatre com Toni Vinyals (Mar i cel), Xavi Duch (El petit príncep), Laura Sancho (La Riera), Ivan Campillo (El cor de la ciutat), Meritxell Santamaría (El cor de la ciutat) i Màrius Hernández (La Riera), entre d’altres.

Actualment porten un grup de teatre universitari, un grup de teatre amateur i preparen la 10ª Mostra de teatre de secundària Lazzigags, amb la participació de deu escoles, i la primera Mostra Interescolar de Barcelona, en la que participaran sis escoles de diferents barris de la ciutat (Escola Ferran Sunyer, Orlandai, Pere IV, Vila Olímpica, Sagrada Família i Concepció).

www.lazzigags.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*