Entrenament obert, tallers, espectacles i lectura del manifest per celebrar el Dia Mundial del Circ

Dia Mundial del Circ - Parc de la Ciutadella
Dissabte 18, un acte unitari de celebració al Parc de la Ciutadella aplegarà als professionals i oferirà la possibilitat de veure un entrenament de circ i participar en tallers d’iniciació al circ.
 
El programa inclou un entrenament obert per a professionals i estudiants de circ, tallers de descobert per a infants, lectura del manifest i espectacle de circ a la gorra
 
Jorge Albuerne, creador, intèrpret i formador de circ, signa el manifest, que reivindica l’art del circ com a eina per a generar crítica i canvis. 
El 2008 l’Associació Europea de Circ, amb la col·laboració de la Unió Europea, va impulsar la celebració del Dia Mundial del Circ el tercer dissabte del mes d’abril.  Aquest 2015 el Dia Mundial del Circ, impulsat per la Federació  Mundial del Circ, tindrà lloc el, dissabte 18 d’abril de 2015.
 
L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) i la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (la XECC), organitzen l’acte central de celebració del Dia Mundial del Circ, que tindrà lloc el dissabte 18 d’abril al Parc de la Ciutadella.Programa

11h-14h Entrenament obert a professionals i alumnes d’escoles de circ (majors de 14 anys), coordinat per l’Escola Rogelio Rivel.
Les disciplines que s’hi podran veure i practicar són trampolí, verticals, perxa xinesa, equilibris i aeris. Es demana als professionals i alumnes interessats a participar i/o a supervisar una de les disciplines, que confirmin la seva assistència a http://goo.gl/HO6CA6

11h-14h Taller de circ de descobriment i lleure per a infants, a càrrec de formadors professionals experimentats i coordinat per l’Ateneu Popular 9 Barris. El taller és gratuït i no cal inscripció prèvia.
 
12h i 13h Lectura del Manifest escrit per l’artista i formador Jorge Albuerne
 
I a partir de les 12h i fins les 20h, i tant dissabte com diumenge, el parc acollirà també una vuit espectacles de circ a la gorra, una manera de reivindicar la manca d’espais d’exhibició de circ i d’obrir la possibilitat que es pugui fer circ a la gorra a la ciutat de forma no problemàtica.
 
S’hi podran veure tant companyies veteranes amb molta experiència en carrer com Le fil qui chante o Penelope y Aquiles, com companyies joves com Arritmados o Microcirc, entre altres.
Els espectacles i companyies que es podran veure són
– “Upside Down and Inside Out” d’Akro Kraks
– “Reparte amor”  d’Arritmados
– “Tablea” de Le fil qui chante
– Eric i Sandra Mota
– “Eva Maria” de Microcirc
– “El butifarra” de Penelope y Aquiles
– “La banda sonada” de Sonríexnarices

El circ a Catalunya: les dades
Catalunya és capdavantera en l’art circense dins l’Estat espanyol i continua sent un referent pel que fa al circ contemporani amb unes quotes de creativitat a l’alçada d’altres països.  Catalunya compta amb 600 professionals de circ, incloent artistes, formadors, directors, tècnics i gestors i 90 companyies.  També compta amb 36 espais de formació de circ, 14 festivals i 16 centres de creació distribuïts per tot el territori.
 
Jorge Albuerne, l’autor del Manifest
Neix a Oviedo (Astúries) un any abans de la mort del dictador.
Es llicencia en Belles Arts per la Universitat del País Basc Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV / EHU), en l’especialitat d’Escultura i Ceràmica.
Ha dedicat aquests últims vint anys a formar-se i crear en l’àmbit de les arts escèniques, utilitzant per a aquestes últimes recursos de la dansa, el circ, les arts plàstiques i l’escriptura.
Actualment resideix a Barcelona des d’on reparteix el seu temps entre Mèxic i Argentina com a creador intèrpret i docent.
 
La resta d’actes del Dia Mundial del Circ
Aquest serà l’acte central d’una celebració que s’ha allargant des del 10 d’abril fins el diumenge 19 d’abril,  amb un total de 63 activitats en 23 municipis, a càrrec de  100 companyies i entitats. Dins d’aquestes activitats s’hi ha trobat 44 espectacles, 100 funcions i 11 tallers per a grans i petits.  

A la web https://diamundialdelcirc.wordpress.com/ es pot trobar tota la informació (manifest, actes programats, acte central)

  
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*