Tria33, nova aposta cultural de TV3

Tria33

Esperem que els infantils i juvenils hi tinguin cabuda. Dependrà, també, de la nostra feina, especialment de les associacions i de tots els operadors del sector. En tot cas, és una bona finestra, si la sabem fer servir.

Més informació

Fa uns dies va tenir lloc la presentació a les instal·lacions de TV3, de “Tria33”, la nova aposta cultural que s’ha estrenat dilluns 25 de maig a les 22.00 i a les 23.00 al 33. “Tria33” està dirigit per Esther Rodríguez i produït per TV3, amb la col·laboració de Costa Est, Goroka TV, Lavínia Audiovisuals i Benecé Produccions.

A l’acte de presentació, en què s’han explicat les principals línies d’actuació de “Tria33”, han assistit Eugeni Sallent, director de TV3; Pilar Cugat, cap de Culturals de TV3, i Esther Rodríguez, directora de “Tria33”. A més, també hi han participat els presentadors del nou espai: Toni Puntí, Jofre Font, Júlia Beltran, Pau Benavent, Anna Guitart i Laura Sangrà. L’altre presentador és Jaume Figueres que, des del Festival de Canes, ha enviat un vídeo en què ha explicat quin serà el seu paper a “Tria33”.

“Tria33” serà el punt de trobada dels apassionats de la cultura. De dilluns a divendres el programa oferirà a l’audiència una selecció de l’actualitat en literatura, cinema, música, escena, cultura popular i arts visuals i plàstiques, sense deixar de banda els principals esdeveniments de cultura digital o pensament.

El director de TV3, Eugeni Sallent, ha presentat l’equip de “Tria33”, ha destacat les virtuts del projecte i ha assegurat que “volem que l’actualitat cultural tingui més presència al canal, que el programa sigui capaç de respondre a tot allò que passa al nostre país, sigui de l’àmbit que sigui”. A més, ha remarcat que “no es tracta d’un programa tancat, sinó que l’altra virtut que té és que ens permet ser flexibles, el que marca el guió és l’actualitat” i ha afegit que “també és una aposta que va més enllà del mateix programa, ja que hi haurà un “Cinema 3” renovat, que oferirà cada dissabte a TV3 continguts del “Tria33″ i també peces de nova producció”. Sallent ha destacat que “es podrà veure pels diferents canals de distribució, ja que el programa serà multiplataforma”.

Pilar Cugat, cap de culturals de TV3, ha explicat com es configura “Tria33” i ha dit que “el nou espai pretén ampliar els àmbits culturals i cobrir les mancances anteriors, així com augmentar el nombre de canals, emetent una secció al canal principal, TV3, i oferint aquests continguts òptims per a altres dispositius, com les tauletes que tenen una gran presència”. Cugat també ha explicat que “una altra línia de treball és crear comunitat, per exemple, a través de les xarxes socials”. Segons Pilar Cugat, “aquest nou model de producció ens permet estar vius, apropar-nos als espectadors i tenir la capacitat de reaccionar quan passen coses que no teníem previstes”.

Tot seguit, Esther Rodríguez, la directora de “Tria33”, s’ha mostrat orgullosa de poder continuar oferint aquests continguts i ha parlat de com serà aquest nou espai. “Tria33” s’emetrà en dos espais diaris de dilluns a divendres. A les 22.00 es farà un primer recull de 8 minuts, que serà una llista de recomanacions. A les 23.00, hi haurà un segon programa, de 15 minuts, en què s’aprofundirà en els temes centrals que s’hauran anunciat en el bloc anterior. La mínima peça que s’oferirà serà de 20 segons i la més llarga de 3 minuts. Rodríguez ha destacat que “un tercer nivell d’aprofundiment són els monogràfics, que a partir de setembre seran l’aposta gran del projecte”. Per exemple, hi haurà una cita amb Sitges. A més, “Tria33” també es podrà veure el migdia del dissabte amb un resum del programa amb les peces més rellevants de la setmana i amb una oferta nova, per a aquells que han seguit el programa. I el mateix dia, a les 22.00, hi haurà un monogràfic. Totes les informacions, entrevistes i els reportatges es podran trobar en línia a tv3.cat/tria33 i a la secció Cultura del portal corporatiu de TV3 I Catalunya Ràdio. Rodríguez ha comentat que “nosaltres oferim els continguts perquè l’espectador esculli i allà també oferirem extres”.

A continuació, la directora de “Tria33” ha presentat els professionals que portaran el programa i ha remarcat que “són cares conegudes del 33, però amb noves incorporacions”.

Toni Puntí ha reconegut, sobre l’oportunitat que representa aquest nou espai, que “sempre tenia l’ambició d’anar molt més enllà”. A més, “la cultura està en un moment de connexió entre arts”. També ha dit que “Jaume Figueres és un referent per a tots nosaltres”.

Anna Guitart, somrient, ha destacat que “jo m’estreno” i ha assegurat que “intentarem parlar dels grans autors, però també dels que potser un dia es fan grans” i que, a més,”‘Tria33’ té la vocació de parlar també dels autors d’aquí”.

Laura Sangrà ha explicat que “m’estreno jo i una nova àrea”, a més ha dit sobre “Tria33” que, pel contingut que ofereix, “es tractaria gairebé d’un deute històric.

Per Pau Benavent, “Tria33” és “una oportunitat per gaudir de la cultura i ser partícips”. Ha destacat que, a més, “el programa aproparà als espectadors les músiques i tradicions del país, però també tot el que és innovador”. Per acabar, ha comentat que  “és d’agrair que una televisió pública aposti per això i a més un referent com TV3”.

Jofre Font, recordant l’al·legoria amb el Barça que havia fet el director, ha dit sobre la diversificació de les arts que “estem vivint una època espectacular”.

Julia Beltran s’ha presentat com “l’omnívora del programa” i és que ella parlarà de totes les disciplines que es veuran a “Tria33”, però escollint aquells creadors que passen desapercebuts i tenen molt a dir.

Desprès de conèixer els presentadors del programa, Esther Rodríguez ha recordat que “Tria33” no s’aturarà al llarg de l’any. Eugeni Sallent ha destacat que “intentem adaptar-nos a les noves formes de consumir continguts”.

“Tria33” té una cita amb els apassionats de la cultura a partir d’aquest dilluns, 25 de maig, al 33, de dilluns a divendres a els 22.00 i a les 23.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*