Festival Internacional de Pallasses 2015 – Del 29 al 31 de maig

De nou el Circ Cric acull la segona edició del Festival Internacional de Pallasses amb l’objectiu d’aconseguir un programa d’activitats que, més enllà dels espectacles de Pallasses, constitueixi un punt de trobada de la comicitat amb una mirada femenina. El Festival es portarà a terme els dies 29, 30 i 31 de maig a diverses localitzacions de Sant Esteve de Palautordera i compta  amb artistes de renom a nivell internacional.
 
El programa del Festival inclou espectacles de gran qualitat artística de referents internacionals. Es podrà veure, per exemple  a Merche Ochoa, Premio Nacional de Circo 2014 del Ministerio de Cultura, presentar el seu espectacle  La Cloti va al Circ o també Entredos Premi del públic al Millor espectacle de Teatre a la Fira Internacional  de Teatre i Dansa d’Osca 2013. A més, el diumenge al matí es farà un especial pels més petits  i tancarà  el festival Pepa Plana: Premi Nacional  de Cultura 2014 de la Generalitat de Catalunya, amb el seu espectacle Giulietta.
 
Els tres dies del festival també són un espai de trobada per a les millors pallasses del món, que aprofiten per compartir idees, inquietuds i engrescar a possibles pallasses a fer riure.  Per això, una de les activitats que es realitzaran durant aquests dies és un taller sobre la pallassa i el públic, impartit per Caroline Obin els dies 27, 28 i 29 de maig.

PROGRAMACIÓ

Divendres 29 de maig

19:30h

Exposició de Gemma Navidad “El Circ dels Inèdits”
Una  exposició d’il·lustracions   on  trobareu   acròbates,   malabaristes, trapezistes, pallassos, músics  i una gran  varietat d’artistes. Personatges inèdits plens  de color que donen  vida a un circ on es respira  màgia  i emoció. Benvinguts al Circ!
Lloc: El Corral de Sant Esteve

I BRINDIS D’OBERTURA DEL FESTIVAL DE PALLASSES 2015
Horaris d’Exposició:
Divendres 29: 19 h (hi serà present l’autora)
Dissabte 30: de 10 h a 13 h i de 16 h a 19:30 h (hi serà present l’autora)
Diumenge 31: de 10 h a 13 h

21:30h
CIA LOLITA & CORINA
presenten BRUJAS
A la frontera del teatre còmic i el clown, ens submergeixen de manera molt divertida en el món paranormal i la metafísica. Una mort accidental, la consulta  d’una bruixa, un quadre… De vegades només cal una petita empenta perquè poders ocults es manifestin. La bruixa Lula, una bruixa visionària entre  les visionàries  serà  l’encarregada  d’endinsar  a la Dora, una vídua desconsolada  entre les desconsolades, en el món sobrenatural, però res és el que sembla ser… De vegades les bruixes es troben on menys te les esperes…

Lloc: Circ Cric

23:00h
CIA AÉREA TEATRO presenten DE TODAS LAS BELLAS, LAS MÁS BELLOTAS
Las Bellotas són tres dones en brut que ens expliquen amb la seva música, allò que les inquieta de la vida i la mort. Per primera vegada, després de picar a atntes portes, aconsegueixen presentar les seves cançons i celebrar-ho amb el públic tot muntant una Gran Festa.
Proposen una trobada on el motor es la música, el vehicle el riure i el combustible l’humor; transformant l’interior i l’exterior de qualsevol que ho hagi viscut…
Lloc: Circ Cric

Dissabte 30 de maig

12:00h
MERCHE OCHOA presenta LA CLOTI VA AL CIRC
El somni de la Cloti és formar part d’un circ. Sempre  que hi ha un circ a la ciutat, hi va per deixar-se endur per la màgia de l’espectacle. I avui  sí, avui, és el seu dia! El circ Katakrec acaba  d’arribar a la ciutat  i busca  un ajudant…. No pot deixar escapar  aquesta oportunitat! Però de vegades les coses no són tan fàcils com semblen. Primer haurà de convèncer a la directora del circ, Madame  Lucinda, del que és capaç  de fer.
Lloc: Plaça de Sant Esteve de Palautordera

16:30h Tarda de Pallasses en Familia
ANIMACIÓ AMB LAS VIDENTES FOLKLÓRIKAS, TITA REME I MALRAYO COMPANYIA CAPICUA presenta ENTREDOS
Premi del públic al Millor espectacle  de Teatre a la Fira Internacional  de Teatre  i Dansa  d’Osca  2013. Espectacle  recomanat  per la Comissió  de Teatre i Circ de la Xarxa Espanyola de Teatres

Què passa quan els personatges  d’un somni,  somien  i es troben? Què és imaginari i què és real? Entredos t’endinsa en un món màgic i absurd, poètic  i còmic, on no sabrem si estem desperts o somiant. Entredos és un espectacle  que fusiona el teatre gestual, el circ, la dansa i la manipulació d’objectes  amb la finalitat  de narrar  la història  d’un personatge  que desperta en un món fantàstic. Un espectacle  visual, fresc, divertit, poètic, oníric, innovador, tendre, elegant… acosta  l’espectador a la realitat del món dels somnis i l’imaginari.

CALIDOSCOPI DE PALLASSES – PALLASSES OF THE WORLD
Mosaic de varietats, amb diferents artistes arribades de diferents punts del planeta.

ANNA MONTSERRAT és XICANA
CAROLINE OBIN és PROSERPINE (França)
CIA DECOPIVOLTA ( València)
LILY CURCIO  – SERES DE LUZ TEATRO és JASMIN (Brasil/Argentina)
LAURA BOLÓN és SEVELINDA DE CABEZA (Andalusia/Argentina)
LAS PITUISTER (Burgos)
RACHEL PONSONBY és VIRGINIA DAVIS (Bèlgica/Anglaterra)
Lloc: Circ Cric

21:30h
CIA PÉ DE VENTO TEATRO presenten DE MALAS PRONTAS (Brasil)
A l’escenari,  dues dones comparteixen el mateix banc a l’aeroport  tot esperant l’hora d’embarcament del seu vol. Una situació habitual de dos passatgeres  impacients  i nervioses  pel seu viatge que va evolucionant ràpidament  cap a una veritable  guerra  no declarada.  Sense dir una paraula,  Vanderléia  Will  i Lily Curcio,  actrius, fan riure l’espectador  per gaudir d’aquesta  comèdia  irreverent que ha triomfat a Brasil  i que ha guanyat diversos premis a Brasil i a l’estranger. Amb  molt  d’humor, i de vegades de manera àcida, ens ofereixen una immersió en els conflictes que poblen la vida del dia a dia de tots nosaltres  i que mostra les vils batalles  dels éssers humans  per sobreviure  a les petites  i miserables “guerres” de la vida quotidiana.
Lloc: Circ Cric

23:00h
LAS XL presenten ABANDÓNATE MUCHO (Extremadura/Catalunya)
Espectacle music-teatral que desconstrueix el mite de l’amor romàntic. LAS  XL  es  descobreixen   com  a  seductores,   princeses,   cupletistes, ionquis, punkis, meditadores…  Són totes i cap. Des de la comprensió  de la incomprensió. Amor sense fi!
Lloc: Circ Cric

Diumenge 31 de maig

11:00h
CIA MERCÈ FRAMIS – TEATRE D’OMBRES presenta THE LITTLE CIRCUS
Un espectacle per iniciar els més petits a l’anglès, introduint paraules, sons, ritmes  i cançons, emmarcades en el llenguatge  del circ. Us presentem a la Mery, una petita pallassa, d’un petit circ d’ombres.  És un espectacle d’ombres  acolorides  farcit de música, de joc i  d’humor.  Una proposta pedagògica per aprendre amb els sentits: la vista, la oïda i les emocions, una posada en escena visual i sonora on les figures són mogudes al ritme de la música. Inclou un recull de cançons en anglès formades a partir de cançons senzilles que utilitzen un llenguatge proper als més petits.
Lloc: Circ Cric

12:30h
CIA LA BLEDA presenta TUT TURU TUT LA PRINCESA
La Princesa  Bleda  ha perdut  el seu tresor.  Avui,  que ha vingut  tanta gent a veure-la,  i no els el pot mostrar! Amb  la il·lusió que li feia! Ep: l’ha perdut… o li han pres?  Potser  li ha robat el gripau blau? Ja se sap que els prínceps tenen els dits llargs! La Princesa Bleda emprèn un viatge per recuperar el seu tresor.  El trobarà, però en un lloc ben diferent al que s’havia imaginat. I és que el seu tresor és ben diferent a com ens l’havíem imaginat…  Si voleu fer companyia  a la Princesa podeu  venir disfressats, podeu  portar la vostra corona, el vostre barret…
Lloc: Circ Cric

18:00h
PEPA PLANA presenta  GIULIETTA
L’obra comença tot just en el moment en què la Pepa s’assabenta  que l’acaben  de fer fora d’una  gran  producció  teatral on ella anava a fer el paper protagonista… O això és el que ella s’imagina.   Aquest és tan sols el punt de partida, doncs la Pepa està decidida a tirar endavant  tota sola el projecte. Un espectacle de pallassos a partir del clàssic Romeo i Julieta d’en  William  Shakespeare.  Pepa Plana adapta   l’obra  molt lliurement des de la seva mirada  i interpreta  a tots els personatges. Giulietta és un espectacle que s’enriqueix amb el contacte directe amb el públic, i que descobreix la mirada del pallasso des de la condició de dona.
Lloc: Teatre de Sant Esteve de Palautordera

INFORMACIÓ SOBRE ELS ESPECTACLES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*