El Guasch Teatre abaixa el teló

Ens hem trobat aquest missatge a la web del Guasch Teatre:

Guasch Teatre - logo

Benvolguts/benvolgudes espectadors/espectadores, anunciem que el Guasch Teatre, després de 20 anys en actiu, es veu obligat a tancar per causes econòmiques i abaixa el teló per darrer cop.

Gràcies a tots/totes per la vostra fidelitat durant aquests anys!!!!

Perdoneu les molèsties!!!!

 

La sala, que tenia un gran arrelament en els espectacles familiars (n’hem parlat d’ella molt en aquest portal), sembla que empesa pels problemes econòmics, ja no ha publicat programació per al juny.

La notícia ha estat comentada avui per diversos mitjans de comunicació, tant digitals com ràdio, que nosaltres haguem comprovat.

Quedem a l’espera de poder parlar amb algun dels responsables, perquè ens expliqui de primera mà, què ha passat i si el tancament és definitiu.

Mentrestant, persones properes ens han confirmat que s’ha presentat un concurs de creditors, aconsellats per persones enteses, per tal de protegir la possibilitat de reconduïr la situació, si és possible.

Pel que sembla, la majoria dels deutes són amb les pròpies companyies que hi han treballar els darrers mesos. També era sabut de fa molt de temps, que es pagava un elevat lloguer pel local que ocupa el teatre. El tema de l’IVA cultural també hi té a veure, segur. Però sembla que la baixada de públic familiar (i pel que m’arriba, generalitzada a totes les sales de la ciutat i del país), ha donat el cop mortal. Era ben conegut que la sala, tradicionalment, tenia una part majoritària d’ingressos en aquest públic, que fa no gaire emplenava les 5 sessions de cada cap de setmana. Per acabar, ens arriba que -per fi- paradoxalment, les funcions per a adults havien remuntat força els darrers temps.

Quedarem a l’espera de les properes notícies, tot desitjant molta sort als responsables de la sala, alhora amics.

……

Us deixem la breu notícia que va penjar ahir la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació:

El Guasch Teatre de Barcelona tanca les portes a causa dels problemes econòmics

​A l’espera de les explicacions dels responsables, no hi ha programació al juny i tampoc es poden comprar entrades per internetRedacció

04 Jun 2015 – 20.24 h.

El Guasch Teatre de Barcelona tanca les portes a causa dels problemes econòmics, després de vint anys

El Guasch Teatre de Barcelona tanca les portes a causa dels problemes econòmics, després de vint anys

El Guasch Teatre de Barcelona tanca les portes a causa dels problemes econòmics, després de vint anys. La sala, centrada en el públic infantil, no pot fer front als deutes acumulats i acaba tirant la tovallola.

L’actor Albert Doz, de La Paparra, una de les companyies habituals de la sala, ha confirmat el tancament a Catalunya Ràdio i ha explicat que hi ha un concurs de creditors pendent i que l’IVA del 21% també “ha fet molt de mal”. L’actor també ha dit que aquesta situació “s’atribueix a la mala gestió.”

A l’espera de les explicacions dels responsables, la sala de l’Eixample manté les persianes abaixades. No hi ha programació al juny, hi ha una simple nota al web i tampoc es poden comprar entrades per internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*