FIMAG 2015 a Torroella de Montgrí, balanç de la organització

LA FIRA DE MÀGIA DE TORROELLA DE MONTGRÍ INCREMENTA EL PÚBLIC EN LES ACTIVITATS DE PAGAMENT I CONSOLIDA, AMB UNS 16.000 ASSISTENTS, UN MODEL FIRA AMB ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS

LA GALA INTERNACIONAL VA EXHAURIR LOCALITATS I S’HI VAN PODER VEURE TRUCS INÈDITS QUE ES PRESENTARAN AL CAMPIONAT DEL MÓN DE MÀGIA QUE SE CELEBRARÀ EL MES VINENT A ITÀLIA

LES CONFERÈNCIES DEL FIMAGpro HAN ACOLLIT PROFESSIONALS DE FRANÇA, ESPANYA I D’ARREU DE CATALUNYA. PROP DE 100 PERSONES VAN SEGUIR LA CONFERÈNCIA DE SHIN LIM

Fimag 2015

FIMAG’15 – FIRA INTERNACIONAL DE MÀGIA
TORROELLA DE MONTGRÍ
del 5 al 7 de juny
La màgia a l’abast de tothom
www.fimag-magia.com

Torroella de Montgrí, 28/06/2015.- La Fira de Màgia de Torroella de Montgrí es consolida com la fira de referència del sector a Catalunya. Aquest cap de setmana han passat pel FIMAG May Closa, presidenta de la Societat Espanyola d’Il·lusionisme (SEI) i de l’Associació Catalana de Mags (ACAI), i Xavier Tapias, representant del FISM Europa (Federació Internacional d’Associacions Màgiques) que han destacat la qualitat dels artistes i els trucs presentats a la Gala Internacional celebrada el dissabte i que va omplir l’Auditori Espai Ter de gom a gom. En aquest espectacle s’hi van poder veure trucs inèdits que mags com Shin Lim (EEUU), Héctor Mancha (Espanya) o Jaime Figueroa (Uruguai) presentaran al Campionat del Món de Màgia (FISM) que se celebrarà a Rimini (Itàlia) del 6 al 12 de juliol.

El gruix d’activitats del FIMAG s’ha celebrat al carrer en tres intenses jornades amb 120 actuacions a diversos espais de la Vila. Més de 16.000 persones han passat per Torroella de Montgrí durant el cap de setmana. Les activitats de pagament a l’Espai Ter han tingut una ocupació del 80’6%, amb més espectadors que en la passada edició. Els espectacles de la Màgia als Palaus també han tingut una molt bona ocupació, fet que confirma l’interès del públic per veure a mags reconeguts internacionalment de ben aprop, una de les apostes clares de la Fira.

El FIMAG va consolidant, també, la seva oferta per a professionals. Les conferències del FIMAGpro van rebre inscripcions de mags i professionals del sector majoritàriament de Catalunya però també d’arreu de l’Estat espanyol i de França. La més multitudinària va ser la de Shin Lim, amb prop de 100 inscrits, i en la qual va explicar un dels trucs que més tard es va poder veure a la Gala Internacional. El FIMAGpro ha de ser una de les seccions de la fira amb més recorregut de cara a futures edicions per tal de convertir la Fira en un punt de trobada obligada per artistes i programadors.

Altres propostes com la secció Descobertes, que dóna a conèixer noves promeses de la màgia, la Màgia de nit o la Màgia solidària han estat un èxit i continuaran essent un dels eixos de la fira en un futur. La Gala de Mags joves va reunir prop de 700 espectadors dissabte a la tarda a la Plaça de la Vila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*