Curs de Producció i gestió per a creadors (3a edició)

Del 15 de setembre al 17 de desembre del 2015.

Institut del Teatre de Barcelona

PRODUCCIÓ I GESTIÓ D’ARTS ESCÈNIQUES PER A CREADORS (3a ed.), organitzat per l’AADPC

Direcció acadèmica: Montserrat Prat en col·laboració amb: Institut del Teatre, Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i Fundació AISGE

La tercera edició del curs potencia la posada en pràctica dels continguts i la formació en la venda i distribució d’espectacles

Aprendre a fer realitat un projecte escènic viable

L’AADPC organitza la tercera edició del curs Producció i gestió d’arts escèniques per a creadors, una formació especialitzada perquè els artistes aprenguin com fer realitat els seus projectes escènics, des de la idea fins a la posada en escena i la venda de l’espectacle. Després de dues edicions, el curs millora i s’adapta per tal d’oferir les millors eines i continguts als alumnes, tot posant èmfasi en la posada en pràctica dels coneixements per tal de crear projectes de qualitat. Una investigació permanent del context actual de les arts escèniques permet aportar els coneixements més eficients i adequats en cada edició del curs, també millorada pels suggeriments i propostes dels alumnes de les anteriors edicions. L’AADPC té en compte la situació actual de dificultat del sector, en què els creadors, actors i companyies avui en dia sovint s’han d’encarregar de tasques de gestió i producció per tirar endavant els seus projectes. La formació s’estructura en 7 mòduls, que en aquesta edició s’han modificat respecte anteriors anys per tal de satisfer millor les necessitats dels alumnes. El curs abraça tots els aspectes que s’han de tenir en compte a dia d’avui per dur a terme un espectacle: Anàlisi del projecte i producció, Pla de Comunicació i Premsa, Capacitats Directives, Àmbit Laboral, Àmbit Jurídic i Venda, distribució i internacionalització. Cada mòdul disposarà enguany de més hores per aprofundir més en la posada en pràctica dels continguts. Enguany com a novetat hi haurà un nou mòdul de tres sessions dedicat a Mercats i Xarxes, per tal de potenciar la formació sobre com vendre de manera efectiva un espectacle, amb informació sobre les diferents fires del sector, xarxes d’equipaments i festivals locals i internacionals, i sobre com establir col·laboracions i cercar els contactes adequats. El concepte del projecte es consolida com a eix transversal de tota la formació, entès com a projecte de qualitat i exigent. Aquests aspectes són imprescindibles per fer front a una realitat econòmica amb molta oferta cultural i una menor demanda. Equip docent L’equip docent, format per professionals amb llarga trajectòria i gran coneixement en l’àmbit de les arts escèniques actual es manté respecte les anteriors edicions: Montserrat Prat en el mòdul de producció; Marc Gall i Ana Sánchez en comunicació i premsa; Eduard Abelló ensenyarà habilitats directives; Cristina Calvet, advocada de l’AADPC, impartirà el mòdul d’àmbit jurídic; Alba Cayón els continguts sobre legislació laboral, Iva Horvat s’encarrega de venda i distribució i les membres d’Agente 129 (AnSó Raybaut-Pérès, Pia Mazuela i la mateixa Iva Horvat), aportaran els seus coneixements sobre mercats i xarxes.

Destinataris

El Curs de Producció i gestió d’arts escèniques es dirigeix a creadors, companyies i intèrprets en l’àmbit de les arts escèniques interessats en gestionar els seus propis projectes; un col·lectiu que demana eines per a poder dur a terme les seves creacions de forma més autònoma i professional. També a gestors culturals interessats en treballar en aquest àmbit específic.

Dates
Del 15 de setembre al 17 de desembre del 2015 Hores lectives 128

Horari
Dimarts i dijous, de 16.30h a 20.30h Excepcionalment, s’impartiran sessions en dilluns, dimecres o divendres

Lloc
Institut del Teatre
Plaça Margarita Xirgu, 1 08004 Barcelona

Inscripcions al curs Des del 10 de juny, places limitades. A través d’aquest FORMULARI i de la pàgina http://aadpcformacio.com/.

Preus d’inscripció

Preu general: 870 euros

Socis AADPC, APCC, APdC i AISGE: 670 euros (els 5 primers inscrits d’APCC i APdC estaran becats per la seva associació. La resta pagaran l’import de no soci)

Socis AADPC aturats: 600 euros (Aquesta situació s’ha d’acreditar en el moment d’inscriure’s)

Descomptes: -Els 10 primers socis de l’AADPC inscrits al curs fins el 26 de juny tindran un 10 % de descompte respecte aquests preus. -L’AADPC estableix convenis amb diferents entitats col·laboradores a qui ofereix descomptes per aquest curs. L’AADPC ofereix facilitats de pagament: hi ha tres modalitats possibles

-Un únic pagament sencer (100% matrícula)
-Fraccionat en 2 pagaments (50% matrícula + 50% octubre)
-Fraccionat en 3 pagaments (50% matrícula + 25% octubre + 25% novembre)

La reserva de plaça serà efectiva una vegada formalitzat el primer pagament. En cas que després no pugueu fer el curs, no es podrà retornar l’import abonat.

Organitza:
Amb la col·aboració de:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*