Tot apunt per a l’onzena edició del Festival Deltebre Dansa 2015

A pocs dies de l’inici de Deltebre Dansa 2015 el pròxim dilluns 6 de juliol, els nervis i les emocions estan més presents que mai. Són molts els detalls a tenir controlats per garantir la màxima qualitat possible d’una nova edició d’aquest Festival internacional de circ i dansa contemporània que ja fa tradició. Per aquest motiu, avui a l’EbreTerra Centre d’Inspiració Turística de Deltebre, la tinent d’alcalde de Dinamització i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Deltebre, Carme Franch; el fundador i director artístic del Festival Deltebre Dansa, Roberto Olivan, i el director financer de NOMEN, Joan Tomàs, com a representant del principal patrocinador del Festival, ens parlen sobre les novetats de l’onzena edició de Deltebre Dansa.

Després de l’èxit del seu desè aniversari, en aquesta nova edició, l’organització ha tornat a buscar noves maneres de millorar el Festival, per garantir la millor experiència tant als participants com als espectadors. Si a l’edició prèvia la principal novetat va ser la instal·lació de la Carpa Deltebre Dansa, la qual va permetre ampliar l’aforament del públic, enguany, ens trobem amb moltes més novetats que afecten des de les instal·lacions fins a la programació.

  1. Sistema de reserva d’entrades gratuïtes: amb la voluntat d’apropar espectacles d’alt nivell artístic i per tal de controlar millor l’aforament (que ara se situa en 900 persones per nit) i intentar evitar que ningú es quedi sense lloc, el Festival Deltebre Dansa integrarà un sistema de reserva d’entrades gratuïtes a través de Ticketea. Les reserves es podran realitzar diàriament de 4 formes diferents: a través de la web oficial del Festival (deltebredansa.cat) i des de les seves xarxes socials; des del portal de Ticketea; a la taquilla situada a les instal·lacions del Festival (horari: 8.30 – 22 h, i després de cada espectacle), i per telèfon en el següent número d’atenció: 902 044 226.

La reserva s’activarà sempre a les 23 h del dia anterior a l’espectacle. Les reserves on-line només demanaran un registre ràpid al sistema i deixaran reservar fins a 4 entrades per persona, no numerades i que s’hauran de presentar impreses per validar-les digitalment i per ordre de cua. Un cop es completi l’aforament, el sistema de reserva d’entrades es tancarà i s’anunciarà pels diferents canals de comunicació oficials del Festival.

  1. Nit Solidària i del Circ: les grans causes també tenen cabuda al Festival Deltebre Dansa, per això, el dimecres 8 de juliol, a les 20.30 h al mateix recinte de la Ciutat Efímera, es realitzarà una recollida solidària d’aliments que es destinaran a les persones que més ho necessitin. Es tracta d’una iniciativa de Deltebre Dansa i NOMEN, patrocinador principal del Festival, que aprofiten l’ocasió per crear sinergies que afavoreixin a les persones més necessitades. També es comptarà amb la col·laboració de les Càritas Parroquials de Jesús i Maria i de La Cava, i Creu Roja Deltebre. La recollida d’aliments estarà envoltada per una nit del circ, on es podrà gaudir de les diferents actuacions de clown que ens oferiran reconeguts artistes de circ contemporani, i a més, es comptarà amb Guillem Albà i Marabunta com a mestre de cerimònies per acabar d’arrodonir l’esdeveniment.

 

  1. Ampliació dels cursos d’iniciació: Deltebre Dansa té molt clar els beneficis físics i psíquics que aporta el moviment, per això, cada any fomenta activitats gratuïtes de dansa i circ contemporani. Enguany, el Festival ha ampliat la seva oferta a un total de 7 tallers d’iniciació, que esdevenen espais de trobada i diversió on a través del moviment, els coreògrafs professionals transmeten als participants els beneficis terapèutics de la dansa. Després de l’èxit que va tenir en l’edició 2014, Narendra Patil tornarà a oferir classes de Bollywood tant per a nens com per a adults; també es podrà realitzar dansa contemporània d’iniciació, amb Thomas Guiraud, i avançada, amb Marijo Alonso i Marion Sparber; Marianna de Sanctis ens introduirà al simpàtic món del hula hoop; Juan Eduardo López ens porta el Taller de Dansa en Família; els Dybwikdans realitzaran l’espectacle infantil Toddler’s room, que és una mostra de l’aposta de futur que realitza el Festival amb els més petits en oferir-los-hi més activitats. Finalment, tothom podrà gaudir de la mostra final de dansa contemporània i Bollywood que els grups d’iniciació hauran preparat durant tot el Festival.
  1. Carpa Deltebre Dansa: sens dubte va ser la principal novetat en l’edició anterior, ja que va permetre la tan necessària ampliació d’aforament, passant així d’una capacitat de 700 persones a 900 persones per nit. Enguany, l’aforament es mantindrà en 900 persones, però també s’incorporaran les següents millores: la instal·lació d’aire condicionat a l’interior i també la col·locació de 4 sanitaris a l’exterior de la Carpa, 2 per a dona i 2 per a home. Aquest acondiciament de la Carpa pretén garantir una estada més còmoda tant als participants com als espectadors.

 

  1. Carpa Xirin: el Festival creix i amb ell, la Ciutat Efímera. Deltebre Dansa són tallers i espectacles, però també és convivència i lleure. La Carpa Xirin tindrà una doble funcionalitat, ja que serà alhora un espai habilitat de pràctica, tant per als participants professionals com per a algunes activitats dels cursos d’iniciació, i serà també un espai de trobada i d’intercanvi d’experiències entre participants i espectadors.

 

  1. Pantalla exterior: per reduir al màxim el nombre de persones que es podrien quedar sense accés als espectacles en cas d’aforament complet, el sistema de reserva d’entrades es complementarà amb una pantalla exterior que reproduirà en directe els espectacles. D’aquesta manera, i gràcies també a l’acomodament d’un espai exterior amb cadires i la presència del Xiringuito, si algú es queda sense entrada, no tindrà excusa per perdre’s cap espectacle.
  1. Nova imatge gràfica: marxandatge, cartelleria, programes de mà… tot englobat sota l’eslògan d’enguany, “Caution, emotions inside!” (“Compte, emocions a dintre!”). Nous dissenys inspirats en l’eslògan, que juga alhora amb el dinamisme i les emocions que provoca el moviment contemporani en les persones. El marxandatge consta d’un model unisex de samarretes i de la bossa del Festival. D’altra banda, el programa de mà d’aquesta edició ha canviat totalment d’estil, ja que ha adoptat les característiques d’un mapa convencional, on la intenció, però, serà situar-se en la Ciutat Efímera Deltebre Dansa i on es tindrà còmodament tota la informació necessària per gaudir millor del Festival.
  1. Nova pàgina web: una de les principals novetats de l’onzena edició, ha estat l’estrena de la nova pàgina web oficial del Festival (deltebredansa.cat). Una web senzilla i intuïtiva que conté tota la informació necessària per conèixer millor Deltebre Dansa, consultar tota la programació d’espectacles i el calendari de classes i tallers, i des d’on es poden reservar les entrades. La pàgina web es complementa amb els perfils de Facebook i Twitter del Festival, constantment actualitzats.

En pocs dies començarà el Festival Deltebre Dansa, una nova edició plena de novetats, però que també comptarà amb algunes de les activitats més emotives i esperades de cada any, com ara la creació que es realitza amb persones amb discapacitat del Centre Residencial La Duna. Tot plegat, una combinació d’elements que reafirmen el compromís artístic, la participació amb la comunitat local i la projecció global, que han dotat a Deltebre Dansa del Segell Festival EFFE 2015-2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*