‘Papirus’ de Xirriquiteula Teatre, de gira per Korea

Papirus de Xirriquiteula Teatre viatja a Korea després de triomfar a la Xina

La companyia badalonina Xirriquiteula Teatre viatja a Korea del 18 de juliol al 3 d’agost per presentar els seus dos espectacles més internacionals:
PAPIRUS i GIRAFES

Xirriquiteula-gira-Korea-estiu2015a

Papirus va actuar al Shanghai Children’s Art Theatre de Xina, el mes de maig passat (esquerra)
Cartell que anuncia el 23rd ASSITEJ KOREA International Summer Festival (centre)

Cartell de les properes actuacions al Daehakro Arts Theatre de Seoul (dreta)

L’espectacle Papirus de Xirriquiteula Teatre s’embarca de nou en una gira asiàtica després d’haver triomfat al Shanghai Children’s Art Theatre de Xina el mes de maig passat, un auditori colossal que el govern xinès dedica íntegrament al teatre i les arts per a tots els públics.

En aquesta ocasió la companyia realitzarà una gira de 17 dies entre la capital de Korea, Seoul, i la ciutat de Gimcheon (a 190km cap al sud) on faran un total de 13 representacions de Papirus i 6 actuacions de Girafes, el seu espectacle de carrer més internacional.

Del 20 de juliol al 2 d’agost visitaran el Daehakro Arts Theatre de Seoul, el LATTCT Children’s Theatre (de la mateixa ciutat) el 13th Gimcheon International Family Theatre Festival i el 23rd ASSITEJ Korea International Summer Festival. Aquest últim festival té la particularitat que aquest any organitza un “Spanish Focus”, on Xirriquiteula Teatre serà una de les 3 companyies convidades a representar el bò i millor que es crea a la península. Per aquest motiu el festival espera no només la presència de públic general sinó també programadors de festivals i teatres vinguts d’arreu del món.

L’any 2015, i coincidint amb el seu 30è aniversari, Xirriquiteula Teatre està consolidant la seva obertura cap als circuits asiàtics de teatre, un camí que va començar l’any 2008 amb Singapour i que ja no para. Al setembre tornaran de nou a Korea per actuar en un altre festival amb les seves incansables Girafes.

L’èxit internacional de Xirriquiteula teatre es basa en un estil propi marcat per una acurada plàstica i la constant recerca en els continguts. Amb Papirus la companyia va ser pionera l’any 2005 en la internacionalització del teatre per a tots els públics català, i des de llavors ha estat un referent en aquest gènere.
Imatges de les representacions que GIRAFES va fer a Korea i Singapour.

Xirriquiteula-gira-Korea-estiu2015b

A la dreta, façana del teatre de Shanghai on es va representar PAPIRUS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*