Crítiques: ‘Aladín, un musical genial’ de Trencadísproduccions

Aladín, un musical genial

Vist el 20/02/2014 a FETEN 2014

Aquest Aladí és un producte purament comercial, tot i no caure en la pura imitació de la pel·lícula de Disney, en són evidents les referències. I que ningú entengui que, com sol passar, aquest qualificatiu ‘comercial’ sigui automàticament sinònim de dolent, porqueria, o coses per l’estil. No, si he de ser sincer és un espectacle que en certs moments em va semblar molt tòpic i faltat d’idees una mica originals, però amb algunes coses al seu favor: és un musical de gran format on, al contrari del que passa massa sovint en l’espectacle familiar, disposar de més mitjans dels habituals no ha significat un malbaratament ‘exhibicionista’ de mitjans per a un resultat pobre. Es nota que al darrera hi ha una productora habituada a aquestes dimensions d’espectacle, com podia passar en el Geronimo Stilton de Focus (incomparablement millor, aquest últim). I és d’agrair. Perquè juntament amb moments terriblement convencionals, també hi ha moments divertits i carregats d’ironia i saludable bon humor. El personatge que més ho encarna és el geni (en això sí que es sembla a la versió Disney), que ens allunya dels tòpics ‘princesa que vol ser lliure fora dels murs de palau-rei calçasses que adora la seva filla però deixa tots assumptes d’estat al gran visir-malvat Jaffar, que per semblar sofisticadament dolent té una gastadíssima tendència a l’amanerament’…. en què sovint cau la resta de l’espectacle. Com a contrapunt un bon vestuari, escenografia, alguns efectes escènics sorprenents, com la catifa voladora, i uns números de cant i ball suficients per a encantar a un públic joveníssim que, em consta pel que vaig veure al teatre, va gaudir absolutament, i ho va demostrar aplaudint efusivament  a cada número musical.  En definitiva un espectacle que, malgrat alguns defectes, no et feia agafar ganes de sortir corrents de la sala, com sí fan alguns intents en la mateixa línia vistos anteriorment. Segurament la presència d’un protagonista sortit d’OT no deixa de col·laborar a la bona acceptació popular de l’invent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*