Crítiques: ‘Almazuela (bajo las sábanas)’ de la Companyia Roberto G. Alonso

Almazuela (bajo las sábanas)

Vist el 20/02/2014 a FETEN 2014

Una peça entranyable de dansa, on dues nenes, entenem de germanes, exploren l’espai de la seva habitació al llevar-se pel matí, inventant mil jocs i aventures amb els elements que tenen a mà. Cal destacar que les dues intèrprets, joveníssimes i menudes, semblen nenes de debò, facilitat la identificació per part del públic infantil. I com varem poder comprovar, unes ballarines expertes i molt professionals. Tot l’entorn, en colors i decoracions infantils, conforma un espectacle blanc i encisador. Ben ballat, explícit plantejant-nos els jocs i ocurrències de les nenes, i artísticament brillant. Si hem de veure-li peròs, serien més referits a la durada, potser excessiva per a aquestes edats, però en realitat ho és dels destinataris de l’espectacle: al meu criteri personal és un espectacle excel·lent entre els 2-3 anys com a mínim, i que pot arribar perfectament als 7. Corregit això, tota la resta encaixa com un guant. I un comentari final: L’amic Roberto va tenir mala sort en el primer passi, per una dificultat tècnica amb la banda sonora. Però de vegades aquests accidents posen de relleu la gran professionalitat de les dues joves ballarines, que van estar improvisant, fent que el públic no s’adonés de res fins que, quan ja eren evidents els salts de pista de la música, es va parar un moment. Aquest accident va fer palès allò que d’altra forma seria difícil de copsar pel que fa a les joves artistes. I també va ser evident que molts professionals, a una i altra banda del sector (programadors i companyies) que assistien a la funció, no van posar massa de la seva part per ajudar a la companyia en un moment difícil, totalment accidental per altre part, marxant sense acabar de veure la funció, fent que es perdessin un dels millors moments, quan les petites ballarines munten un arbre amb les peces dels seus llits i unes troques de fil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*