Crítiques: ‘En Jan Totlifan’ de L’Estaquirot teatre

En Jan Totlifan(2)

Vist el 18/04/2015 a La Mostra d’Igualada 2015

Un espectacle en la línia habitual de l’Estaquirot: divertit, dinàmic i molt ben interpretat, amb un ritme que mai no decau, i on sempre hi ha lloc a la sorpresa de com es van construint els decorats i la mateixa història. I sobretot, molt educatiu per als infants.

Ens explica la història d’un noi que no ha sortit de la infància, a qui el seu servent ‘Nicolau’ li fa absolutament tot: el menjar, vestir-lo, tapar-lo al llit, cordar-li les sabates, dur-lo a passejar… una mena de petit aristòcrata que sempre ha tingut criats i mai no aprèn (perquè no li cal) a fer-se res. Una metàfora exagerada, si voleu, del malcriament que sovinteja avui dia entre els més joves.

El cas és que en Nicolau un dia decideix retirar-se i anar-se’n lluny, i com que en Jan no pot viure sense criats, se’n va a buscar-lo, trobant en el viatge la superació de les seves mancances, i descobrint que és perfectament capaç de valer-se per sí mateix. Un espectacle molt recomanable, per tot el dit, per a programacions familiars.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*