Crítiques: ‘James on the rocks’ de Trotam teatre

James on the Rocks

Vist el 25/10/2014 a la IX Mostra Butaka Jove 2014

El fragment que ens presenten, compta amb l’actuació de dos actors. Un, representa a un (diguem-ne paròdia) agent secret tipus 007. Tot comença quan aquest es prepara, sobretot per estar guaperes i impecable, per a una nova missió. Un assistent el recull amb un cotxe (dues cadires, amb rodes, d’oficina) i comença un viatge ple d’anècdotes i petits incidents, fets sobretot per la gestualitat d’ambdós. Hi ha una mica de text en certs moments, el just per fer arribar algun missatge que, segurament, amb el gest sol es va pensar que no en hi havia prou. També es tira molt d’onomatopeies i sons que fan els mateixos actors. Arriben al que ens imaginem que és una mansió, on la missió de l’agent és treure alguna mena de document d’una caixa forta, fins que apareix l’amo, un ‘villano’ oriental típic i tòpic, que com no, sap arts marcials. De tota manera, en ‘James’ s’escapa i torna amb el seu xofer cap a la base. Cal ressaltar que es fa molta paròdia de tots els elements tòpics de la sèrie anglesa (dic sèrie, perquè en això s’han convertit els molts llargmetratges des dels anys 60), fen especial atenció en els gadgets tecnològics. I ressaltar, també que tot al producció són els vestuaris dels personatges, força ben cuidats, i almenys en el fragment que ens van oferit, dues simples cadires d’oficina sense respatller. tota una declaració de principis minimalistes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*