Crítiques: ‘La mongetera màgica’ de Festuc Teatre

La mongetera màgica(2)

Vist el 18/04/2015 a La Mostra d’Igualada 2015  i el 25/02/2015 a FETEN 2015

Un espectacle rodó. Per a mi el millor que vaig veure a la Mostra, i segurament entre els millors finalment. Una mostra de com es pot fer un espectacle totalment poètic, combinant drama, humor, aventura, por, bons diàlegs, misteri, circ, valors, emocions, crítica social (hi surten els desnonaments), música en directe… Com ja vaig apuntar quan la vaig veure a FETEN, l’argument mateix ja és una petita meravella:

“Una versió lliure del conte popular, la versió literal (o tradicional) del qual, els mateixos personatges s’encarreguen d’explicar, com si d’una rondalla es tractés, a uns 10 minuts del començament de l’espectacle. En aquest cas, els titelles de taula de Festuc expliquen la trista història d’un pare i 3 fills, que són a punt d’haver de deixar casa seva, doncs el pare no té prou diners per pagar allò que entenem que és el lloguer o la lletra del préstec, i anar-se’n a viure amb els avis. Sentint la història del Jack i les mongetes màgiques, la Lina, la filla més gran, s’inspira, i sense encomanar-se a ningú, puja de polissó a un vaixell, per arribar mar enllà, on li han dit que trobarà les famoses llavors dins d’un bosc encantat. El viatge, sorprenentment, la farà trobar uns nous amics, una petita companyia de circ, i en arribar al famós bosc, i després de moltes penes i treballs (i lluitar contra una bruixa malvada), arriba a la casa del gegant del conte, que com la seva família, resulta que ha quedat arruïnat per culpa del famós Jack del conte. I ara, què passarà? Només teniu una forma de saber-ho, i és anant a veure l’espectacle, ben ideat i interpretat pels membres de Festuc, a més d’un pianista que interpreta la música en directe. Una història plena de lliçons de vida.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*