Crítiques: ‘La petite caravane’ d’Adrián Conde

La petite caravane

Vist el 20/02/2014 a FETEN 2014

Al bellmig de la plaça que hi ha al costat de l’Antiguo Instituto, es va plantar un parell de dies la petitíssima companyia d’Adrián Conde, formada bàsicament per ell mateix i un ajudant grum (mireu al diccionari, jo tampoc sabia que es deia així) que s’encarrega, entre sessió i sessió, de començar el show a fora al carrer, organitzant la cua d’espectadors (en aquest cas les cues, doncs premsa i programadors fèiem una cua ‘especial’), donant-nos entrada i organitzant-nos dins del diminut auditori ambulant, on amb penes i treballs hi deuen caber uns 25 espectadors, i això si entre ells hi ha infants. I després d’assabentar-nos d’un seguit de normes a seguir, el grum s’asseu entre el públic, al seient que ell mateix s’ha reservat. Adrián Conde, el mag més petit del món, ens ofereix durant els 12 minuts que dura el passi, un espectacle de màgia de prop, prou reeixit, tot i que amb poques novetats pel que fa a d’altres que haguem vist. Però és que aquesta és la intenció de l’espectacle, reviure els comediants i artistes que anaven de poble en poble oferint el seu art d’entreteniment, en èpoques on no hi havia d’altres formes de diversió com ara el cinema o la televisió. Interessant va ser la conversa posterior, on el mateix Adrián em va fer saber que anirà tenint un repertori d’altres tipus d’espectacles, com ara ombres xineses o projeccions de curtmetratges. Un argentí establert a Astúries amb força idees i al qual podem imaginar-li un futur prometedor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*