Crítiques: ‘Martina y el bosque de papel’ de L’Horta Teatre

Martina y el bosque de papel

Vist el 20/02/2014 a FETEN 2014

El plantejament d’aquest nou espectacle d’Horta Teatre, un clàssic de l’espectacle infantil a València, amb títols tan reeixits com ‘Pelussa la intrusa’*, en aquesta ocasió és una senzillíssima història, d’una nena que s’interna en un bosc, atreta pel vol d’un ocell i una papallona, que es troba animals tan fantàstics com un elefant i una girafa sense taques, a qui acaba decorant amb les flors del mateix bosc. En realitat no passa gaire res, sinó és aquest viatge, blanc, innocent, pacífic, d’una nena petita que descobreix coses sorprenents, tot i estar una mica preocupada perquè s’ha allunyat de casa i no sap tornar. Tot acaba bé, però. Dos actors-manipuladors s’encarreguen de donar vida als personatges, amb una certa dificultat de manipulació: tots ells, a més dels arbres, i la mateixa casa, són de cartró, i de vegades s’havien de muntar a ulls vista. Si el ritme ja és pausat, això afegia un plus d’alentiment, que als adults ens resultava excessiu. Ara bé, es podia observar que per als petits espectadors això no semblava significar-los cap problema, resultant ser un espectacle bastant correcte per als més petits, sense cap element que pugui espantar-los o sobresaltar-los.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*