Crítiques: ‘Tut-Turutut la princesa!’ de la Companyia La Bleda

Tut-tururut la Princesa!

Vist el 25/04/2014 a la XXV Mostra d’Igualda

La ‘Bleda’, és una nena que avui viurà el seu primer dia com a princesa. Presumida, nerviosa, i no cabent en ella de goig, ens va ensenyant totes les coses que s’ha posat (vestit, sabates, pentinat…) per un dia tan especial. També ens ensenya el seu armari, que conté els seus preuats tresors… i no és una metàfora, és a punt d’ensenyar-nos un tresor que té en un bagul i… puff, no hi és! En un moment, com podria passar-li a qualsevol nena, la delicada nimfa es converteix en una sagaç detectiu, gavardina inclosa, que primer reconstrueix els fets d’aquell dia, i posteriorment es llença a seguir les pistes deixades pel lladre, que de moment sembla que és de color blau. Finalment, després de molt voltar-la, el bagul s’ha omplert d’un bon grapat d’objectes, records de les seves troballes, fantasies i jocs. Això constitueix, en darrer terme, el seu més preuat tresor.

En aquesta sessió amb escolars, es podia comprovar com, a través de la tècnica de clown (en què basa els seus espectacles La Bleda) la petita princesa-nena va mantenir l’atenció dels nens i nenes, que sense cap problema participaven dient o avisant la protagonista de coses que anaven passant, l’ajudaven, i reien les seves equivocacions.

A destacar moments molt divertits (de vegades pels infants, de vegades pels adults, sovint per a tots dos) com quan fa de soldat, i altres molt teatrals, dit sigui de pas, molt necessaris per a mantenir l’atenció en un espectacle unipersonal, que, amb tot, se’n surt prou bé, i especialment veient la reacció dels petits espectadors. I a destacar la acuradíssima producció de l’espectacle, protagonitzada per un armari que, l’experiència és un grau en els familiars, tan pot enquibir-se en petits escenaris com omplir raonablement els grans. Un espectacle plenament recomanable.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*