Crítiques: “Dot” MaduixaTeatre (Comunidad Valenciana)

DOT

Vist el 18/02/2014 a FETEN 2014

DOT és un sorprenent espectacle en què dansa, teatre, música i noves tecnologies es combinen per oferir un trencaclosques màgic en el qual tot és possible. Prenent com a punt de partida l’estimulant treball de l’artista nord-americà Sol Lewitt, transformarem una gegant paret blanca en un espai ple de color. En DOT Laia s’ocupa d’esborrar qualsevol taca que aparega en la seua gran paret blanca. Quan dot arriba, ella no s’imagina tot el que pot succeir. Amb una mica de màgia i molta imaginació, dot i Laia emprendran un viatge a través de la música i el color. Només han d’unir els punts perquè comence la màgia.

Edat recomanada: de 4 a 7 anys / Tots els públics
Durada: 45 min

Podríem dir que Dot és un espectacle de dansa, que utilitza les projeccions per a crear entorns, que no només emmarquen els moviments dels personatges, sinó que intervenen en l’acció de forma bastant mil·limètrica. I a més, un dels personatges, la ballarina, la Laia, parla, i ho fa amb el públic i amb en Dot, que no és sinó l’altre intèrpret de la peça, ballarí també però que no diu una sola paraula, ni emet cap so. Interessant és la proposta, per una banda perquè els dos treballen prou bé, d’altra, perquè s’inicia amb una utilització molt elemental de la projecció videogràfica (l’escenografia és una pantalla en blanc i un terra de la mateixa grandària, just al davant), començant per un punt (dot en anglès, raó del nom de l’altre protagonista), varis d’ells, després una línia, que pren la funció de corda de guitarra que sona, vàries línies després, i que a més va evolucionant del blanc i negre al color, convertint-se d’una espectacle d’inici tranquil en una veritable explosió de moviment i color, una aventura que ens porta per mons imaginaris. Això no vol dir que sigui un espectacle 10, que no ho és, però és molt apreciable, ben treballat, i que arriba perfectament al seu públic i també a molts adults. A tots no, com vaig poder comprovar. Però… per a qui fem la nostra feina?

MaduixaTeatre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*