Crítiques: “Paperipècia” Marcel Gros

Paperipècia - Marcel Gros

Vist el 13/04/2013 a La Mostra d’Igualada 2013

Paperipècia: f. Paraula inventada / Odissea domèstica en què el pallasso es veu involucrat en tota mena d’esdeveniments imprevistos que succeeixen en un món inventat pel mateix protagonista. En un lloc de la memòria, que si té nom ara no recordo, hi viu el Marcel Petit que juga enmig de llençols estesos i inventa móns i monstres i paisatges i planetes… i moltes coses.

Edat recomanada: de 3 a 6 anys
Durada: 45 min

Seguint l’estela de la Gran A…. ventura, Marcel Gros ens proposa un espectacle que parla bàsicament dels somnis, amb el seu segell personal i amb moments realment bons, però amb la sensació d’estar encara ‘en cocció’, sense els acabats a què ens té acostumats. Una mostra d’això és que el delicat equilibri de lucidesa, poesia, malenconia i humor (destraler i intel·ligent, diria jo) que caracteritza els seus muntatges, en aquest cas encara es decanta massa cap a la part melancòlica, fent que el resultat del conjunt encara resulti una mica massa ‘seriós’. En la fitxa artística del següent espectacle, però, podem trobar la resposta a aquesta incògnita: també estrena i també dirigida pel Marcel Gros, Sense Solta de Teatre Mòbil podria ser, potser, la causa que no s’hagi pogut dedicar totalment al seu propi espectacle. Estem segurs, però, que el seu rodatge li donarà els acabats necessaris, i que, malgrat tot, el públic va gaudir d’un bon espectacle a l’Ateneu.

Marcel Gros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*