Crítiques: “Víctor i el monstre (Frankenstein)” Anna Roca / Esencia / Ferrere

Víctor i el monstre (Frankenstein)

Vist el 13/04/2013 a La Mostra d’Igualada 2013
 
Unes nenes preparen la que serà la seva primera “festa del pijama”. Pretenen emular la nit de fantasmes en la qual Mary Shelley va imaginar la història del monstre més famós de tots els temps… Al seu dormitori i amb l’ajuda de les joguines podrem conèixer la fascinant història del professor Frankenstein i de la seva criatura. La imatge més recorrent del monstre està relacionada amb la seva utilització en pel·lícules de terror, poc fidels a l’argument original. Aquesta adaptació pretén tornar a explicar la història tal com es va concebre, amb personatges que no són completament positius o negatius.

Edat recomanada: de 9 a 16 anys / Tots els públics
Durada: 55 min

Dues actrius-manipuladores que alternen dos plans narratius diferents:

El fil conductor -teatre d’actrius- són les 2 amigues que fan una festa a casa d’una d’elles (la que convida a l’altre, sense explicar-li que només seran elles), que està marginada per les amigues de la primera.

La història de Victor Frankenstein -en titelles- i els seus personatges: ell mateix, la seva germanastre i posterior promesa, el seu germà, la criatura i la seva -no arribada a crear- companya, també criatura.

Es van alternant aquests dos plans narratius, el moment present de les nenes i la història. Espectacle sorprenent per la seva fidelitat al text de Shelley, el seu clima gòtic-romàntic, i que sembla al principi que serà ‘un rotllo’ per als infants. Però la realitat és que va regnar un silenci ‘sepulcral’ durant la representació, i que varem poder comprovar com, a partir dels 8-10 anys, els espectadors van assistir amb interès l’argument, atrapats per la bona interpretació de les actrius, per la dramatúrgia i direcció força correctes, i per un argument que no ens estalvia les pors, patiments i morts dels personatges. Un bon espectacle de terror -tan difícil de fer en teatre-, idoni per a preadolescents i adolescents, que encaixarà millor, segurament, en programacions escolars que no pas amb familiars, on és difícil (molt) triar les edats del públic.

Anna Roca

Esencia Produccions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*