Crítiques: “Xim” Centre de Titelles de Lleida

Xim - Centre de Titelles de Lleida

Vist el 13/04/2013 a La Mostra d’Igualada 2013
 
Xim és un petit ximpanzé, simpàtic i un pèl entremaliat. Arriba viatjant dins d’una caixa-caseta que empeny la titellaire, la seva cuidadora. El públic descobreix les sorprenents habilitats i els propis sentiments de Xim, que s’ha perdut i desitja trobar la seva família. La comicitat, la tendresa, l’amistat amb una rateta, la musicalitat, el moviment rítmic, les cançons i el joc amb els objectes constitueixen el flux dramàtic idoni per a aquest muntatge.

Edat recomanada: de 0 a 6 anys
Durada: 40 min

Una actriu-manipuladora i un music que toca en directe varis instruments, ens expliquen la història del Xim, un bebe ximpanzé, que busca als seus pares perduts, i entre tots l’ajuden a buscar-lo, inclosa una simpàtica rateta. De seguida, els més petits, empatitzen amb el petit mico, identificant-se amb algunes activitats quotidianes, com el menjar, banyar-se, rentar-se les dents i dormir. Compta amb cançons molt senzilles que els nens i nenes han d’aprendre i cantar amb els protagonistes. Un espectacle molt tendre i de ritme pausat, totalment adient per a infants entre 1 i 4 anys (com a molt). És ideal per a escoles bressol i sessions de 0-3 anys, per la seva dolçor, responsabilitat, sobre tot, de l’actriu-manipuladora, plena d’encís i que ‘riu amb tota la cara’ quan parla amb els petitíssims espectadors. A diferència d’altres espectacles per a públic tan jove, podríem dir que és de mitjà format, i per tant per a audiències de més de 50 espectadors.

Centre de Titelles de Lleida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*