Crítiques: “El Petit Dalí” Únics Produccions

Fotografia: Pilar Pérez.

Fotografia: Pilar Pérez.

Vist el 28/02/2013 a FETEN 2013  

“Aquesta és la història d’un geni, més ben dit…d’un petit geni nascut a Figueres… “ Així comença la història d’en Salvi, un nen alegre, somiador i una mica trapella…El que més li agrada és dibuixar, sobretot a la platja, lloc on cada dia al sortir de l’escola, hi va corrents per deixar volar la seva imaginació… Un bon dia, troba dins l’aigua una clau grossa i brillant… de qui deu ser? La il·lusió de saber d’on és la clau i sobretot què obra, el durà a recórrer un llarg viatge ple d’aventures on coneixerà personatges com…el Sereno, l’Elefant amb potes de cigonya, el Gran Cuiner del Temps que cuine truites de rellotges, La Torre Enlairada, uns Vigilants, el Sr. Calaixos, … Un espectacle familiar i musical el qual l’humor, la fantasia i una gran dosi d’imaginació ens faran viatjar en el peculiar món de Dalí.

Durada: 30 min

Poca cosa a dir d’aquest magnífic espectacle d’Únics Produccions, que no digués fa un temps, quan el vaig anar a veure al Poliorama. La diferència, i el mèrit monumental, és que es va fer al carrer. Concretament una adaptació que la mateixa companyia tenia i havia representat ja al Tibidabo. Segurament aquesta és la raó per la qual van acceptar la proposta de venir a un exterior, quan la direcció de la fira va confirmar-los que tots els espais interiors estaven ja adjudicats per al FETEN 2013. Està clar que venir aquí és una gran oportunitat per a qualsevol companyia, i no es podia deixar perdre.

La part positiva és que van passar la prova brillantment, com ho testimonia el vídeo que vaig filmar. Esperem i desitgem que per a properes edicions de FETEN, els espectacles de la companyia tinguin una sala on poder representar-se. L’anècdota de l’actuació és que el guardià més gran d’alçada que veieu aquí abaix, és el Benjamí Conesa, director de l’espectacle, i també un excel·lent actor de teatre i musical, molt avesat en circuits infantils, i que no es va fer pregar gaire quan li van suggerir que participés en l’aventura -la primera- asturiana de la companyia. Impagable.

Únics Produccions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*